“În cele din urmă, există doar unul” (Times Of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “În cele din urmă, există doar unul

În vremuri ca acestea, putem simți cu adevărat ce revoluționar a fost Avraam. Cu aproape 4.000 de ani în urmă, el a descoperit că în cele din urmă, există o singură forță care a creat și guvernează toată realitatea. Într-o perioadă în care conaţionalii lui erau în dezacord unii cu alții, ucigându-se unii pe alții pe nivelurile osȃndite ale Turnului Babel, el le-a spus că există o singură forță care guvernează lumea, o forță a unității și că dacă am fi ca ea, și noi am fi ca unul. Oamenii i-au râs în față și au continuat să se certe. Patru milenii mai târziu, încă suntem ȋn starea asta. Dar până la urmă există ȋncă o singură forță și, dacă nu o imităm, vom mai suferi cine știe câte milenii.

Tocmai atunci când ura izbucnește, trebuie să ne reamintim că erupe astfel încât să ne ridicăm deasupra ei și să cerem conexiune, la fel ca Avraam, să cerem ca iubirea să domnească peste ură. Desigur, suntem simpli muritori și nu ne putem ridica deasupra urii. Cu toate acestea, nu am ales să fim așa și nu trebuie să ne schimbăm pe noi înșine. Forța care a creat și care susține întreaga realitate a creat-o coruptă și ȋn ură, și numai această forță o poate face iubitoare.

S-a făcut asta de mai multe ori, când poporul Israel s-a unit la poalele Muntelui Sinai „ca un singur om cu o singură inimă” sau când regele Solomon a spus: „Ura stârnește ceartă și iubirea va acoperi toate crimele” (Prov. 10:12). Nu avem nevoie de altă victorie decât să acoperim ura cu iubire.

Dacă nu ne putem întoarce la Creator să-I cerem să ne corecteze, putem și trebuie să-I cerem să ne dea dorința de a-I cere. Este scris despre aceasta: „Pune în inimile noastre înțelegerea, ca să înțelegem și să știm cum să ascultăm, să învățăm și să predăm legea Ta cu iubire” (din rugăciunea ebraică Shema).

Situațiile dificile care apar ȋntre noi în aceste vremuri fatidice nu se întâmplă așa, ca să ne certăm ca niște copii. Ele se întâmplă așa ca să ne întoarcem la singura forță din toată realitatea, Creatorul, și să-I cerem să ne facă pe toți unul, la fel ca pe El însuși.

Aspirația pentru unitate vine din rădăcina cea mai înaltă a creației, chiar de la originea ei. Ideea de a fi unul este soluția pentru toate problemele noastre și starea noastră cea mai fericită ne vine pentru că aceasta este într-adevăr rădăcina noastră, iar atunci când suntem unul, nu poate exista decât pace și întregime.

Toate stările de separare și diviziune sunt așadar declanșatoare pentru a ne face să ne conectăm și să ne unim puțin mai mult. Acum, pentru că marea ură a fost expusă, este timpul să facem mari eforturi pentru a ne uni. Dacă ne rugăm pentru rezolvarea problemelor tuturor oamenilor din lume, vom opri situaţiile dure care afectează lumea. Dacă punem conexiunea mai presus de separare și iubirea mai presus de ură, ne vom acoperi crimele cu iubire și vom vindeca rănile omenirii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed