În starea prenatala

În scopul de a înţelege şi de a stabili o schimbare rapidă in lumea modernă, trebuie să ştim următoarele: Care sunt schimbările prin care trebuie să trecem şi de ce avem nevoie sa facem aceste schimbări? Care este motivul pentru lipsa actuala de succes în tot ceea ce facem? Care sunt mijloacele care ne vor ajuta sa trecem la noua stare?

Putem sa privim starea noastră actuală ca fiind prenatala, unde mama care ne da nastere este natura, atât ​​natura noastră internă cat şi externă, care ne presează şi ne obligă să atingem o noua stare?

Este acest proces natural pentru dezvoltarea umanităţii? Pana la urma, dacă am şti despre asta în prealabil, am anticipa acest proces.

Oamenii care trăiau în vremurile sclaviei nu ştiau ce ar putea veni de la o societate nouă, care să le dea o oarecare libertate. Ei au crezut că sclavia era starea cea mai convenabila, deoarece nu era nevoie să se ingrijoreze pentru ei înşişi. Sunt pregătit să lucrez atunci când ştiu că cineva va avea grijă de mâncarea şi adăpostul meu. Şi nu este nimic altceva de care am nevoie.

Asa credea o persoană atunci când a devenit sclava. Aştepta ca proprietarul sa aiba grijă de ea şi era gata să lucreze pentru el. Proprietarul era interesat sa furnizeze sclavului hrană, adăpost, condiţii normale de viaţă şi sănătate bună, din moment ce câştiga mai mult decât investea în sclav. Deci, ei coexistau în aceste condiţii reciproc avantajoase.

Dar, brusc a devenit clar că nu mai era avantajos pentru proprietar sa păstreze un sclav care necesita o investiţie mai mare decât profitul adus. Dar ce ar fi dacă i-as da libertate in care ne-am intelege că va rămâne aproape de mine şi va continua să lucreze, iar din munca lui, eu voi primi un procentaj: Asta este mai bine decât sa ma gândesc la aprovizionarea lui.

În acest fel, societatea a evoluat la un nivel nou. Chiar şi astăzi, suntem la un anumit stadiu de dezvoltare raţională spre o stare noua. Atunci de ce nu suntem capabili să vedem şi să planificam aceasta stare noua?

Avem suficienta minte iluminata şi o experienţa vastă din întreaga istorie a omenirii; avem ştiinţă, oameni de ştiinţă şi o lume extrem de dezvoltata. De ce am devenit brusc mici, patetici, orbi, incapabili de a face ceva, în ciuda comisiilor şi agenţiilor noastre internaţionale, a institutelor de cercetare şi universităţilor, a armatelor de psihologi, sociologi, economişti şi experti financiari?

Cu toate acestea, nu putem face nimic. Deci, ce le lipseste oamenilor noştri de ştiinţă pentru a găsi soluţia? Este atât de lipsit de speranţă incat tu şi cu mine acum urmam o scoala pentru a găsi soluţia. Nu ne mai putem baza pe experienta, acum trebuie sa studiem în mod artificial această viaţă nouă de care ne apropiem.
Din Emisiunea KabTV  „O viaţă nouă” 27/12/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: