Inlocuirea educatiei invechite

Abordarea noastra de a inlocui metoda curenta de educatie include atat dezvoltarea teoretica cat si lucrul practic efectiv si se refera atat la copii cat si la adulti.

In prezent sunt multi altii in lume care se concentreaza pe studii similare si lucru practic, sau in paralel cu noi, ori au la baza munca noastra.

Situatia curenta in scoli a devenit atat de complicata incat este periculos pentru copii sa se afle acolo. Prea de multe ori ei devin victime ale presiunii de grup, agresiunii, cruzimii si violentei. Se pare ca singurul motiv pentur care copiii merg la scoala este pentru a invata exemple negative.

In contrast,  noi implementam un nou  sistem de educatie si crestere. Metoda integrala deriva dintr-o formă de invăţământ atunci cand copiii stau alaturi de un instructor, care stă în faţa lor si le cere anumite cunostinte, care în cele din urmă duce la examene. In primul rand, transformam  studiul intr-un joc, o discutie sau o conversatie. Copiii stau in cerc cu un instructor , in conditii de egalitate,  si nu ca indivizi mai mici fata de cineva mai mare de cat ei, si discuta despre un anumit subiect. Prin aceasta discutie reciproca incep sa inteleaga materialul  si in mod natutal si usor il absorb.

Trecand prin acest tip de educatie, copiii ajung in universitati la varsata timpurie de 13-14 ani. Ei concep materiile complet diferit: in mod liber si usor. Ei recunosc toate elementele specifice care studiaza  părţi ale unui întreg coerent.

In plus, avem mare succes cu copiii cei mici ce sunt invatati de catre cei mai mari, de exemplu cand cei de 12-13 ani ii invata pe cei de 9-10 ani. Aceasta metoda s-a dovedit a fi foarte eficienta pentru ambele parti.. Copiii mai mai sunt mandri de a fi capabili sa ii invete pe cei mai mici, si aceasta mandrie le creste increderea in sine. Iar copii cei mici sunt mandri ca cei mai mari le acorda atentie.

In acest fel rezolvam mai multe probleme psihologice si de alta natura prin inlaturarea tuturor conflictelor si tensiunilor din clasa si din scoala.

Dintr-un discurs de la Siauliai University 3.22.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed