“Înțelegerea fenomenului social negativ” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinÎnțelegerea fenomenului social negativ

În ultimii ani, se pare că unul dintre „cele mai fierbinți” subiecte din discursul public a fost rasismul. Dar nu numai rasismul a fost un subiect fierbinte; orice fel de discriminare a devenit un subiect de mare interes public. Rasismul – fie împotriva negrilor, fie împotriva evreilor, misoginismul, homofobia, xenofobia și chiar discriminarea bazată pe puncte de vedere politice, toate au câștigat notorietate.

Toți bărbații și femeile nu se nasc egali. Ne naștem diferiți, iar diversitatea noastră determină dezvoltarea noastră ca rasă umană. Așa cum nu există două animale, plante sau chiar roci la fel, iar diversitatea naturii conduce spre evoluție, la fel este și cu diversitatea umană. Diferența dintre societatea umană și restul naturii este că oamenii, spre deosebire de orice alt element din creație, se străduiesc să obțină o dominație absolută. În adâncul sufletului, fiecare dintre noi, conștient sau nu, se străduiește să obțină superioritate. Acesta este motivul pentru care nu acceptăm diferențe între oameni; vrem ca toţi să fie la fel, egali.

Ori de câte ori un astfel de subiect primește atenție, politicienii, jurnaliștii și vedetele sar în barcă și își exprimă opiniile cu emfază. Aceste declarații pot ajuta cariera lor, dar încă nu am văzut o problemă rezolvată prin afirmații pline de sine și dispreț pentru opiniile altor persoane. Dacă vrem să rezolvăm problemele sociale, trebuie să înțelegem de unde provin și să le dezrădăcinăm la bază.

Toți bărbații și femeile nu se nasc egali. Ne naștem diferiți, iar diversitatea noastră determină dezvoltarea noastră ca rasă umană. Așa cum nu există două animale, plante sau chiar roci la fel, iar diversitatea naturii conduce spre evoluție, la fel este și cu diversitatea umană.

Diferența dintre societatea umană și restul naturii este că oamenii, spre deosebire de orice alt element din creație, se străduiesc să obțină o dominație absolută. În adâncul sufletului, fiecare dintre noi, conștient sau nu, se străduiește să obțină superioritate. Acesta este motivul pentru care nu acceptăm diferențe între oameni; vrem ca toţi să fie la fel, egali.

Cu toate acestea, vom crede că oamenii ar trebui să fie la fel, dacă sunt la fel ca mine! Oricine nu crede ca mine greșește, ar trebui „reeducat” sau eliminat. Desigur, aceasta este o prezentare extremă a ambițiilor umane și majoritatea oamenilor nu mențin astfel de puncte de vedere extremiste, dar este totuși forța motrice a mentalităților sociale.

După cum s-a menționat, diversitatea este esențială; ne conduce dezvoltarea. Problema este atitudinea noastră față de aceasta. Pentru a ne schimba atitudinea față de diversitate și a o face constructivă, trebuie să înțelegem că dacă nu ar fi diversitatea nu am fi aici; am fi dispărut. Diversitatea înseamnă completare reciprocă, unde fiecare element oferă ceea ce niciun alt element nu poate. Așa cum nu am vrea ca somonul să fie rechini și așa cum nu am vrea ca inimile noastre să devină rinichi, tot așa nu ar trebui să dorim ca nimeni să fie altceva decât ceea ce este. Este posibil să nu vedem contribuția fiecărei persoane la societate, dar ignoranța nu scuză greșelile. După cum a subliniat deja Martin Luther King, Jr., „Nimic în toată lumea nu este mai periculos decât ignoranța sinceră și prostia conștiincioasă”.

Prin urmare, pentru a rezolva fenomene sociale negative, ar trebui să ne raportăm la acestea în mod constructiv. De fiecare dată când se manifestă o problemă, ar trebui să o tratăm ca pe o invitație la corectare. Nu trebuie să remediem problema în sine, ci ura care a provocat-o. După cum s-a spus mai sus, diferențele dintre oameni îi fac să se urască reciproc, ceea ce se manifestă în moduri diferite de fiecare dată. Cu toate acestea, trebuie să corectăm întotdeauna ura și nu diferențele.

Gândiți-vă la cele mai extreme exemple, precum ura dintre albi și negri din America. Nu ar trebui să ne așteptăm ca negrii să devină sau chiar să dorim să devină albi, sau invers. Cu toate acestea, ar trebui să lucrăm la recunoașterea contribuției fiecărei părți la societate, la valorile și frumusețea unice pe care le posedă fiecare rasă și culoare și apoi vom ajunge să ne iubim tocmai datorită a cine suntem și nu ne vom dori reciproc să ne schimbăm. Prin urmare, ideea nu este să ne schimbăm unii pe alții, ci să construim iubirea deasupra diferențelor și, de fapt tocmai datorită lor.

Dacă am putea vedea frumusețea și contribuția unică a fiecărui element din societate, am înțelege cât de dependenți suntem de succesul și prosperitatea fiecărei persoane în societate. Nu ar fi nevoie să ne ocupăm de problemele sociale, deoarece acestea s-ar dizolva în iubirea care ar înconjura toată lumea. Dacă ar apărea o anumită problemă, am trata-o ca pe un semn că nu ne-am finalizat munca și că există mai multă iubire de construit, de data aceasta în jurul unei noi scindări pe care nu am văzut-o până acum. Dacă tratăm diferențele noastre în acest mod constructiv, vom fi recunoscători în fiecare zi că avem atât de mulți oameni de atâtea culori, crezuri și rase.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed