Înţelegerea Metodei Integrale

Inţelegand faptul că suntem într-o sfera integrată, închisă, gigantica, care în mod constant ne dezvolta, noi pur şi simplu avem nevoie sa-i studiem legile şi să încercam cat mai bine  sa acţionam în consecinţă. Apoi, cu siguranta ne vom simti mai bine.

Acum pregatim o prezentare pentru ONU cu privire la programul de educaţie pentru adulţi.

Dezvoltam un program de educaţie a şomerilor pentru guvernul spaniol. Rata şomajului în rândul persoanelor sub 40 de ani din Spania a crescut la 60%. Aceasta este o problemă foarte gravă pentru ţară, deoarece aceşti oameni îşi pierd treptat orice speranţă şi nu-si pot construi o familie. Ei sunt într-o situaţie teribila: Persoane care au absolvit  la universităţi europene, acum nu pot gasi nimic de facut. Cel mai important lucru este sa-i facem parte a dezvoltarii normale de creştere şi îmbunătăţire.

Noi credem că, în loc de beneficiile şomajului, aceste persoane ar trebui să primească burse de studiu. Prin studiere, o persoană devine un membru util al societăţii, deoarece el sau ea dăruieste societăţii o parte integrantă, care echilibrează natiunea şi societatea cu natura.

În consecinţă, mari forţe sunt eliberate: bunatatea şi bunăvoinţa în loc de ură, o atitudine atentă faţă de societatea in care trăieşte în loc de mişcări de protest, etc. Toate marginile ascuţite şi toate problemele dispar treptat. Acum pregătim acest program.

Ne confruntăm cu probleme grave, deoarece suntem încă egoisti. Deşi am înţeles că putem transcende la o societate globală şi integrală şi vedem că este necesar, suntem încă foarte departe de ea.

Prin urmare, educaţia integrală este proiectata pentru ca treptat şi încet sa ne pregăteasca pentru asta, nu prin lovituri şi suferinte ca urmare a crizei, ci de recunoaştere; sa ne înmoaie prin înţelegere, prin apropiere, ajutandu-ne in mod rational pana la etapa următoare . Aceasta este misiunea institutului nostru.

Există si alte persoane in lume, care lucrează în aceeaşi direcţie. Între timp, ei sunt foarte puţini, dar suntem în contact cu ei.

Apropo, atunci când sistemul integral este treptat acceptat, ceva interesant se intampla: Multe resurse sunt eliberate. Oamenii încep să trateze în mod corect ceea ce avem şi, brusc, există un echilibru: totul este suficient pentru toată lumea şi toată lumea este fericită. Aceasta este ceea ce are nevoie o persoana de fapt. Prin urmare, ar trebui să vedem cum natura ne impinge spre aceasta stare.

Dintr-un discurs la Universitatea din Šiauliai, Lituania, 22/03/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: