Intelegerea peste obstacolul pus de limba

Intrebare: Intr-unul dintre orase m-am lovit de faptul ca jumatate din populatie vorbea ruseste si cealalta jumatate limba locala. In ce limba sa predau metoda integrala? Oare trebuie sa despartim oamenii in functie de limba care o vorbesc sau trebuie sa-i unim?

Raspuns: Aparent asta este o situatie tipica. A desparti oameni bineinteles ca nu e bine, dar din punctual de vedere al perceperii materiei este necesar. Daca prezentam metoda integrala in forma de material video, atunci se pot folosi subtitrari. De exemplu, limba principala este rusa, iar jos vor fi subtitrarile.

Dar in nici un caz sa nu se desparta oamenii, ci sa se continue cu predarea combinata a celor 2 limbi. Fiecare sa vorbeasca in limba in care ii este lui comod. In acelasi timp, sa se incerce anularea in forma maximala a barierei (obstacolului) pus de limba, adicasa se incerce intelegerea reciproca si venirea in contact cit se poate de mult fara sa se tina cont de aceasta bariera! Atmosfera trebuie sa fie relaxata si complet egala.

Intrebare: Tinind faptul ca cunosterea este secundara in procesul integral, atunci este important cit de bine stie omul sa vorbeasca, sau mai importanta este legatura dintre oameni?

Raspuns: Principalul este ca omul trebuie sa inteleaga ca procesul care I se descrie este necesar, pentru ca nu se poate trece peste criza actuala in alt fel.De aceea trebuie tot timpul sa-l convingem ca nu exista alta metoda de rezolvat al crizei actuale. Si el trebuie sa acumuleze acaesta  in interiorul sau si sa prinda ceva cunostinte. Adica, trebuie sa–l umplem  cu anumite fapte de baza.

Din emisiune de pe KAB TV Un oras experimental” 3/3/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed