Interventia noastra urgenta este necesara

Intrebare: Ideea planului de dezvoltare ce exista in natura este in general asociata cu o viziune reliogioasa asupra lumii.

Raspuns: Nu este adevarat! Nu asociez planul de dezvoltare cu o forta superioara. Daca vrei sa muti un fenomen dintr-un stadiul 1 catre stadiul numarul 2, mai avansat, trebuie sa cunosti ambele stadii si metoda de ascensiune. Deci, se intampla. Natura nu face greseli; stie exact cum sa directioneze fiecare creatura in cel mai bun mod posibil: catre ce? Inspre echilibrul cu mediul!

La fiecare stadiu, natura creaza din fiecare tip de dorinta cea mai dezvoltata forma si cea mai portivita pentru mediu. Si in acest caz nu este nevoie de nicio forta superioara. Este legea dezvoltarii, si ne afecteaza pe toti in acelasi fel.

Cum putem noi, ca si societate umana, sa trecem de la starea curenta la urmatoarea , sa fim in echilibru cu mediul si astfel sa ne simitim bine? In acest caz legea dezvoltarii inceteaza, deoarece un om trebuie sa constientizeze urmatoarea sa forma echilibrata si sa progreseze catre ea pe cont propriu.

Aceasta inseamna ca suntem intr-o criza aparte, deoarece solicita interventia umana in procesul de dezvoltare. O fiinta umana ar trebui sa devina mai inteleapta si sa inteleaga legile naturii, directia de avansare, ca apoi sa continue singur dezvoltarea  datorita mediului. Si anume, ma dezvolt pe mine prin intermediul mediului, iar natura doar trezeste dorinta in mine: nu pot ramane calm; simt criza dar nu vad cum as putea iesi din ea.

De ce? Pentru ca ar trebui sa cunosc pasul urmator, sa il studiez, sa il inteleg si sa il simt ca lipseste, si cu ajutorul mediului, sa creez natura de unul singur, ceea ce ma determina sa ma dezvolt corect.

Este posibil? Da, este! Acum, trebuie sa actionam in locul naturii, nu sa asteptam pana cand ne impinge conform planului; trebuie sa intelegem planul , trebuie sa ne inarmam cu increderea de a construi un sistem de dezvoltare, si sa avansam.

Din Kab’TV’ ”O viata noua”, episodul 4, 1/1/12.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: