Întoarcerea la natură

Întrebare: Cine ar trebui să înveţe un grup de femei: un barbat sau o femeie?

Răspuns: Un barbat. O femeie nu poate fi profesor. Ea poate fi asistentul său şi, de asemenea, nu întotdeauna. În orice caz, imaginea profesorului, imaginea instructorului, imaginea liderului – este un barbat.

Întrebare: Ce ar trebui să includa lecţiile practice pentru femei? Ar trebui femeile sa discute cu barbati?

Răspuns: Ele petrec foarte puţin timp discutând atât cu bărbaţi, cât şi intre ele. Ele studiază aceasta obiectiv.

Noi încercăm doar să organizam lecţii pentru ele şi sa limitam jocurile şi evenimentele comune, pentru a evita interferenţele cu partea lor interioara sau sa le facem sa se simta obligate sau forţate. Pana la urma, intregul nostru sistem este integral, este construit doar pe conştientizare. Fără conştientizare, o persoană nu avanseaza. Avansarea lui sau a ei depinde doar de gradul de realizare a dorinţei proprii pentru mişcare interioară şi schimbare personala.

De aceea femeile încep să lucreze în interior treptat, numai în măsura înţelegerii lor in ceea ce priveste materialul, şi nu bazat pe contactul dintre ele. Şi dacă acestea sunt în grup, este doar pentru a discuta materialul studiat, dar niciodată dintr-o perspectivă personală, ca în grupul de bărbaţi.

Comentariu: Astăzi se observă un amestec de roluri. Şi despre ce vorbim acum aici este un trecut destul de uitat.

Răspuns: Nu, amestecarea moderna a rolurilor este artificială. Nu este naturala, ci impusă. Şi oamenii pot fi cu uşurinţă dezbrăcati de lucrurile care li s-au făcut astazi. Vedem că tot ce se manifestă astăzi este superficial şi extern. Faptul că o femeie devine bărbăteasca în starile sale interne şi externe este doar o manifestare a egoismului mutant.

Nu cred că ar trebui să continuam să ne jucam cu asta; mai degrabă, ar trebui să ne întoarcem la natura. Dacă dorim să avansam spre armonia cu natura, în nici un caz nu ar trebui să mergem în direcţia in care societatea noastră ne-a dirijat.
Dintr-o „Discutie despre educaţia integrală” # 10, 16/12/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: