Intr-o Atmosfera Prieteneasca

Intrebare: Cand vorbiti despre crestere si educatie integrala, credeti fara dubiu ca aceasta este directia corecta si nu cea pe care o urmam acum?

Raspuns: In general, faptul  ca aceasta este directia corecta este un fapt evident atunci cand persoanei i se explica acest concept. Persoana poate spune: „Este complicat. Poate nu va functiona, insa este bine.” Nimeni nu va spune ca aceasta directie este una rea pentru ca este buna de la inceput pana la sfarsit. Si mai mult, noi realizam asta. Deci, nu exista dubiu ca va functiona.

Intrebare: Actualul sistem social este depasit, nu mai functioneaza, insa oamenii sunt obisnuiti cu el. Iar sistemul nou este bun, cu perspective fantastice, insa in aceasta tranztie catre noul sistem, persoanele vor trebui sa isi depaseasca frica si inertia. Cum poate fi facut acest lucru?

Raspuns: Am gasit o modalitate de a ne face accesul mai usor in relatia cu directorii scolilor. Sistemul nostru de garantie reciproca le este apropiat.

Noi gazduim ‚mese rotunde” in orasele mici, in marile centre, si invitam autoritatile locale. Profesorii, directorii de scoli si publicul in general, participa la aceste intruniri. Fiecare dintre acestea este alcatuita din 10-15 oameni care discuta atat probleme orasenesti cat si alte probleme.

Toate acestea au scopul de a rezolva problemele prin intermediul unitatii: acesta este obiectivul. In fond ei sunt aceia care decid la intalnirile lor dupa ce discuta unii cu altii.

Insa aici este o atmosfera cu totul diferita. Noi dorim sa fim impreuna pentru a ajunge la un acord la aceste mese rotunde, sa intelegem cum vom putea rezolva o anumita problema impreuna, sa ne ajutam unii pe altii, in loc sa ne luptam pentru a atrage toate beneficiile pentru o anumita parte. Si aceste mese rotunde conduc la rezultate uimitoare.

Dupa un astfel de succes, apare o atmosfera total diferita in si in ansamblul autoritatilor locale. Atunci cand este posibil noi invitam posturile de radio, televiziunile si presa. Deci toate acestea se coordoneaza intr-un anumit mod. Venim acolo cu echipament si transmitem pe canalul nostru TV. Si in mod firesc, informatia ajunge pe internet. Presa locala, acopera „mesele rotunde”, dupa ce toti primarii si ceilalti oameni importanti iau parte la acestea si isi exprima opniile. Acest lucu face apel la ei.

Apoi, noi putem propune intreaga metodologie pentru realizarea ei.

Din “Discutie despre Educatia Integrala” 20/05/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: