Între două epoci

546.02Avem nevoie de o reformă serioasă a atitudinii noastre față de copii, nu doar o reformă a sistemului educațional de predare în sine sau de creștere, ci, în general, a întregii noastre vieți în care copiii învață de la noi, iau de la noi tot felul de exemple cu care nu pot fi de acord și nu le pot pune în aplicare.

Cândva, un băiat se uita la tatăl său, o fată la mama ei. Dacă tatăl era cizmar sau croitor, indiferent ce, un copil știa: „Voi crește și voi fi și cizmar sau croitor”. Pe atunci, copiii nu aveau cerințe interne.

Meșteșugurile au fost transmise din generație în generație. Copiii locuiau cu părinții lor. Nu doreau să fie diferiți. În acele zile, întregul mod de viață, toate exemplele pe care le-au dat părinții: cum să trăiască, cum să comunice, toate acestea erau normale, toate acestea se potriveau copiilor.

Azi nu! Astăzi, copiii se uită la noi și se simt într-o lume goală. Nu au de unde să obțină exemple. Trebuie să-și inventeze propria lume. Și noi, proștii, nu înțelegem de ce sunt angajați în tot felul de fanatisme, consumă droguri și alte lucruri. Totul se întâmplă pentru că nu suntem pregătiți să le oferim exemple de viață corectă.

Nu suntem de acord că sunt diferiți. Acesta este punctul nostru de bază. Trebuie să ținem cont că sunt diferiți, că au suflete diferite. Și trebuie să trăim pentru ei, nu pentru noi. Trăind pentru ei, ne vom corecta și pe noi înșine. Este spus: „Iată, vă voi trimite pe proorocul Ilie înainte de venirea zilei mari și înfricoșătoare a Domnului, ca să întoarcă inima părinților înapoi prin copii și inima copiilor înapoi prin părinții lor, ca să nu vin și să lovesc pământul cu o nimicire totală ”. Adică, copiii ar trebui să ne învețe.

Când o femeie devine mamă, copilul îi cere ca și cum ar crește astfel încât să apară în ea o atitudine complet diferită față de viață. La fel este și aici. Trebuie să înțelegem că, având copii, trebuie să fim mai responsabili. Și ei ar trebui să ne dicteze cum ar trebui să fim.

În primul rând, trebuie să studiem următoarea etapă în care ar trebui să trăiască copiii noștri. Ei o cer, dar noi nu o înțelegem. Suntem într-o astfel de generație, într-o astfel de „foarfecă”, într-un proces atât de tranzitoriu, încât ne situăm ca și cum ar fi între două epoci.

„Close-up” de la KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed