Intrecerea: Obstacolul Relatiilor Familiale

Intrebare: Sunt confuz in legatura cu sugestia ta de a inlatura criticismul negativ privitor la ceilalti. Ma tem ca daca nu il voi elibera, voi expolda sau voi face ulcer.

Raspuns: Dar de ce trebuie cineva sa priveasca fiecare persoana cu ochi critici? Si daca o asemenea evaluare negativa apare automat, inseamna ca in fiecare secunda aveti posibilitatea de a va ridica peste lipsa de satisfactie din ce in ce mai sus pentru a vedea in ceilalti virtutile in loc sa vedeti defectele.

Este ca si cum te-ai intoarce la impresia initiala. Vezi un ticalos mizerabil ca este obraznic si dintr-o data te uiti cu atentie si vezi ca este fiul tau. Ce greseala, pentru ca am crezut ca este fiul vecinului. Si cand vad ca este fiul meu, rautatea lui ma influenteaza.

Incercati sa rezolvati asta. Poate ca nu veti reusi singuri, dar veniti la noi la cursuri si semniarii. Trebuie sa studiati, sa capatati cunostiinte si sa aveti suport din mediul in care aceasta atitudine este valorizata.

Apoi, nu veti mai acumula nici o neplacere care sa declanseze un ulcer, ci dimpotriva veti simti placere! Va veti uita in jur si nu veti mai vedea nici un fel de deficiente in ceilalti. Deoarece toate defectele pe care vedeti in ceilalti, va apartin. Si atunci veti vedea o lume perfecta.

Intrebare: Dar voi ajunge la aceasta atitudine la sfarsit, si atunci cum voi parcurge tranzitia daca nu pot face comentarii critice la adresa sotiei mele pentru ca ea este oglinda mea/ Trebuie sa transfer toata negativitatea asupra mea. Daca nu spun un cuvant intreaga zi, o sa explodez! Este deja cunoscut ca este mai bine pentru sanatate si relatiile din familie sa fie purtate imediat discutii si nu sa se acumuleze iritare in interior. Trebuie sa fiu tacut?

Raspuns: Trebuie sa continuati sa discutati intre voi, sa exersati, la fel cum ati fost invatati la cursurile de relatii familiale, sa discutati corect unul cu celalalt. Discutati cum va vedeti unul pe celalalt si oglinditi-va. Discutati depsre influenta mediului, despre egoismul uman. Daca veti face asta in mod constant si veti exersa va veti vedea unul pe celalalt si acest lucru va deveni un obicei, care apoi va deveni a doua natura.

Aceasta atitudine se va inradacina in voi si mediul va va ajuta sa uitati acest lucru. Si in acelasi mod, veti continua si acasa. Nu veti mai parasi seminarul. Veti participa la el in timpul cursurilor pentru ca mai apoi sa continuati in viata voastra.

Work-shop-ul nu este ceva ocazional. Este ca o dieta, odata inceputa nu puteti renunta la ea. Si daca faceti asta, atunci toate eforturile au fost in zadar. Scopul seminarului este sa ne dea un imbold de a ne misca un pic mai mult spre noi insine pentru a clarifica anumite aspecte. Insa, nu renuntam la aceasta discutie, ci sa o continuam. Cu fiecare seminar ridicam stacheta din ce in ce mai sus.
Din “O viata Noua” 12/07/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: