Învață să trăiești într-o lume integrală, Partea 1

Lumina a creat o dorință de a primi și apoi a divizat-o în cinci faze. Faza ”root” – Keter aparține mereu Luminii. Și, de aici, prima fază iese, care aparține dorinței, Kli, Hochma. Faza Hochma este dorința de a primi, care vrea să fie dăruitor precum Keter și devine Bina. Bina produce Zeir Anpin, un unic Kli care integrează primirea și dăruirea în sine. Și Zeir Anpin produce Malchut, care include toate caracteristicile în sine, și vrea să obțină totul; lucrul principal este să fie umplut.

Aceste stări sunt numite cele patru faze ale Luminii Directe, deoarece ele sunt create de Lumina care se extinde direct de sus în jos. Ultima fază, Malchut, care este singurul adevărat Kli, creatura, este, de asemenea, împărțită în cinci părți: 0, 1, 2, 3, 4.

Dorințele la nivelurile 2,3 și 4 sunt foarte puternice, dificile și mai ales egoiste. Sunt numite dorințe receptive, AHP. Dorințele la nivelurile 0 și 1 sunt dorințe ușoare, Galgata ve Eynaim (GE).

Scopul creației este de a aduce întregul Malchut la starea Keter, precum Creatorul. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să aibă loc multe acțiuni, inclusiv spargerea. Și acum, depinde de noi să corectăm totul. Este interesant să notăm că anumite părți din Malchut care nu sunt pregătite să fie trezite la corectare de la sine și necesită trezire externă. Și există părți care se trezesc de la sine și tânjesc după scopul creației, pentru Creator. Ele doresc deja să atingă cerul și lumea superioară aici, în această viață. Acești oameni vin să studieze înțelepciunea Cabala; ei doresc să cunoască sensul vieții. Pentru ce trăim?

Mulți își pun această întrebare, în special în copilăria lor, de la vârsta de 5 ani, la 10 ani. Apoi, copilul crește și nu mai întreabă despre asta. În momentul în care atracția sexuală se dezvoltă în el, uită aceste întrebări cu privire la sensul vieții. Ce putem face? Asta-i viața. Societatea îl restrânge și încetează să se mai gândească la sensul existenței.

Printre unii oameni există Reshimot spirituale (amintiri) care îi forțează să caute sensul vieții. Și alți oameni nu sunt pregătiți nici măcar să-și imagineze întrebări ca aceasta. Dar, cu toții suntem părți ale aceluiași Kli, toată lumea trebuie să ajungă la corecție.

Unicitatea Kli-ului integral este că, fiecare parte cuprinde pe tot restul în sine. Este imposibil să se corecteze faza sursă sau prima fază fără să includă tot restul fazelor cu ele. Aceasta este legea sistemului integral.

Chiar și corpul nostru funcționează după același principiu, chiar dacă nu suntem conștienți de asta. Conform medicinei orientale, există puncte pe mâini și picioare, care reprezintă toate organele corpului: rinichii, inima, toate organele. Și este cu adevărat astfel.

Deci, pentru a ne corecta, trebuie să atragem spre corectare întreaga lume. Nu este alegere! În zilele noastre este o obligație! În perioadele precedente, cabaliștii se corectau pe sine deoarece nu exista posibilitatea de a vorbi deschis cu oamenii despre înțelepciunea Cabala și sensul vieții. Deci, cabaliștii erau în ascundere. Era chiar interzis să deschizi gura pentru a vorbi despre Cabala în public.

Situația a continuat până acum 30-40 de ani. A fost interzis să se vorbească despre înțelepciunea Cabala pe stradă, dacă cineva era dispus să audă. Dacă cineva descoperea că studiați Cabala, oamenii se îndepărtau de voi. Li librăriile nu vindeau cătți despre Cabala.

Deci, prin generații, din Babilonul antic, cabaliștii corectau ce era posibil, adică pe ei înșiși. Chiar acum 30 de ani, învățau în secret înțelepciunea Cabala. Și doar în vremurile noastre, Cabala a ieșit din ascundere și a devenit cunoaștere generală.

Dar, odată cu asta, noi trebuie să corectăm lumea; altfel, nu ne putem corecta pe noi. A fost suficient pentru cabaliști în trecut pentru a se corecta dar, pentru noi, asta nu este suficient. Numeroase surse au scris despre acest subiect.

Baal Hasulam scrie în articolul ”Arvut (garanție reciprocă)”. Dar, finalul corectării lumii va fi doar aducând pe toți oamenii din lume la munca Sa, așa cum este scris:”și Domnul va fi Rege pe întregul pământ (însemnând peste orice dorință); în acea zi, Domnul va fi Unul și numele Său va fi unul (Zaharia14:9)”.

Din Congresul de la Verona, 22.11.2014, Lecția 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: