Învăţaţi de la pigmei

În Știri (de la Psychologies.ru) „Manfred Kets de Vries, un cercetător antropolog care a petrecut mai mulți ani în pădurile tropicale din Camerun, cu un trib de pigmei, a adus înapoi 7 principii din viaţa lor socială, care, în opinia sa ar îmbunătăți umanitatea.

1. Membrii grupului se respectă, se susţin și au încredere unul în celălalt. În condițiile dure ale pădurii, este posibilă supraviețuirea numai împreună. Nu există întotdeauna suficientă hrană, vânătoarea poate fi periculosă. Și aici încrederea și ajutorul sunt imperative. Există drepturi egale în relațiile dintre bărbați și femei. Femeile vânează împreună cu bărbații, sunt implicate în mod activ în distribuirea alimentelor, participă la discuții și efectuează, de asemenea, muncă dificilă.

2. Membrii au sprijin din partea grupului și se protejează reciproc. Nu există nici o constrângere fizică în ceea ce privește femeile. Ei alocă o mulțime de timp pentru a discuta diferențele de opinie, dar fac acest lucru menținând în același timp respectul de sine. Cauzele conflictelor trebuie să fie „reconsiderate”, transformându-le în motive de cooperare.

3. Membrii grupului sunt deschişi la dialog și comunicare. Litigiile sunt soluționate prin metode informale. Orice persoană are dreptul de a apela la alte persoane pentru a obține ajutor în soluționarea conflictului. Deci, tot satul începe să participe la soluționarea conflictului până când este stabilit. Soluția la argumente nu este găsită după pentru mult timp, sentimentele negative nu rămân ascunse. Tehnicile pentru soluționarea conflictelor se află în modul de lucru în grup. Una dintre metodele tipice este gluma, râsul și distragerea atenției, astfel încât oamenii uită pur și simplu de ce a fost creat un conflict.

4. Toți membrii grupului aspiră la un scop comun. Cea mai bună metodă pentru prinderea prăzii este de vânătoare într-un grup, în care-și alungă animalele în plase. Un scop comun înseamnă motivația pentru a lucra în grup; femeile alungă animalele în plase și bărbații stau în spatele plaselor și ucid prada. Dupa vânătoare, carnea este împărțită între participanți în funcție de legi clare și precise.

5. Membrii grupului trebuie să aibă valori comune și aceleaşi puncte de vedere. Modul de viață al pigmeilor poate părea unui observator străin fericită și fără griji, dar această impresie este înșelătoare. Sub haosul aparent este o ordine ascunsă. Toţi pigmeii absorb regulile generale de comportament din copilărie, care sunt transmise oral din generație în generație. Dorinţa de a împărtăși modul de cooperare, independența și autonomia, menținerea păcii între membrii grupului, acestea sunt valorile de bază ale societății.

6. Interesele grupului sunt mai presus de interesele membrilor săi. Ei nu permit punerea intereselor lor mai presus de interesele grupului. Grupul de lucru poate avea succes numai într-o atmosferă care salută libertatea personală și creativitatea, dar în cadrul obiectivelor comune ale organizației. Așa că acest echilibru va fi menținut, fiecare membru al grupului trebuie să înțeleagă că există limite ale libertății sale personale .

7. Membrii grupului au drepturi egale în luarea deciziilor. Nu există „persoane importante”, nu există nici un lider, nu există nici un consiliu suprem; conducerea nu aparține unei singure persoane. Fiecare membru al grupului are dreptul de a lua o decizie. Adulții sunt respectaţi pentru cunoștințe, abilități și competențe.

Comentariul meu: Văd că totul merge înapoi la lista de condiții pentru unitatea grupului cabalist, care conține câteva condiții suplimentare pentru a atrage Lumina Superioară. Dar condițiile de unitate sunt identice, în înțelepciunea Cabalei, totul se întâmplă conform legilor naturii, pe care pigmeii le-au descoperit instinctiv.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: