“Iranul liber” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Iranul liber

Meciurile de la Cupa Mondială abia au început, dar am văzut deja una dintre cele mai memorabile imagini: echipa de fotbal a Iranului rămâne rebelă în tăcere, în timp ce imnul național cântă înainte de începerea meciului împotriva Angliei. Au mai fost și alte proteste în Iran împotriva regimului ayatollahilor, dar acestea se simt diferit. Ei nu mai sunt doar împotriva tratamentului acordat de guvern asupra femeilor, ci au devenit o cerere de a transforma complet regimul și de a-l deschide către restul lumii. În ciuda faptului că au ucis peste 400 de protestatari pașnici, demonstrațiile continuă în forță.

Guvernul iranian este ostil nu numai față de Israel și față de propriul său popor; este ostil față de întreaga lume. Scopul său declarat este de a impune legea islamică șiită asupra întregii lumi și nu se va odihni până nu o va realiza, oricât de mult va dura.

Din păcate pentru ei, poporul iranian nu împărtășește scopurile sau dogmele regimului; iranienii vor să trăiască așa cum trăiesc oamenii în lumea liberă, unde pot face ceea ce vor, să trăiască cum vor și să spună ce vor în limite acceptabile. Pe scurt, poporul iranian vrea să fie liber și să se simtă liber.

Am mai spus că Iranul este o națiune foarte veche și foarte inteligentă. Cred că dacă voința poporului va triumfa, Iranul și Israelul nu vor fi dușmani și vor relua relația caldă pe care cele două țări o cultivau înainte ca ayatollahii să-l răstoarne pe șah și să declanșeze un capitol întunecat în istoria țării.

Opresiunea împiedică dezvoltarea. Doar oamenii liberi pot crește, schimba și dezvolta, iar schimbarea este intrinsecă naturii umane. Dacă nu de data aceasta, poate data viitoare, dar în cele din urmă poporul iranian se va elibera de regimul care dorește să-l asuprească și să aducă întreaga umanitate sub jugul său.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed