“Israel – O înfrângere iluzorie a Covid” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin: “Israel – an Illusory Defeat of Covid

Începând de duminică, 18 aprilie 2021, purtarea măștilor în spații deschise nu mai este obligatorie în Israel. De ceva timp, cazurile noi au scăzut, iar spitalele devin mai goale pe măsură ce mai mulți pacienți pleacă acasă și intră mult mai puțini. Majoritatea populației este vaccinată și se pare că Israelul a învins Covid-19. Mi-aș dori să fie atât de ușor, dar înțeleg că acest lucru nu poate fi încă posibil. Nu am finalizat procesul care a iniţiat apariţia virusului, așa că sunt sigur că dacă nu Covid, altceva mai rău decât Covid va veni și va prelua locul pe care Covid l-a lăsat.

Fără speranță, oamenii nu au pentru ce trăi. Se scufundă în depresie, abuz de substanțe, se sinucid sau caută refugiu în violență, așa cum a văzut SUA în ultimele luni cu 147 de împușcături în masă, din ianuarie potrivit CNN.

Nu încerc să îi sperii pe oameni dar trebuie să fim conștienți, deoarece conștientizarea ne poate ajuta să ne pregătim, și dacă nu ne pregătim ne va durea mult mai tare. Vaccinurile actuale sunt ca aspirina; tratează simptomele, dar nu vindecă boala. Și din moment ce boala continuă să se dezvolte indiferent de simptome, data viitoare când va izbucni, simptomele sale vor fi mult mai grave. Atât timp cât încercăm în continuare să suprimăm simptomele, soluțiile noastre vor fi temporare și vor ajunge la focare mai grave de boală odată ce vor înceta să funcționeze. Dacă dorim o adevărată înfrângere asupra Covid, spre deosebire de cea actuală iluzorie, trebuie să îi dezrădăcinăm cauza.

Cauza principală a Covid și a tuturor problemelor noastre este emoțională mai degrabă decât fizică. Mai precis, este mai degrabă socială decât individuală. Boala nu se află în fiecare persoană în mod individual, ci în întreaga societate. Cu toate acestea, la fiecare persoană aceeași boală se manifestă în moduri diferite. Așa cum Covid se poate manifesta în multe simptome – uneori atât de lipsite de legătură încât medicii nu reușesc să detecteze faptul că sunt cauzate de coronavirus – rădăcina cauzei generează multe boli care par fără legătură, dar provin din aceeași sămânță septică.

Această cauză este alienarea socială. Înstrăinarea socială, care s-a înrăutățit dramatic de la începutul secolului ne epuizează forța emoțională și rezistența fizică, drenând spiritul nostru de optimism și speranță și face ca viața să pară fără scop.

Fără speranță, oamenii nu au pentru ce trăi. Se scufundă în depresie, abuz de substanțe, se sinucid sau caută refugiu în violență, așa cum a văzut SUA în ultimele luni cu 147 de împușcături în masă, din ianuarie potrivit CNN. Poate că nu toți simțim simptome patologice, dar nu ar trebui să avem nicio îndoială că suntem cu toții afectați. Sănătatea noastră fizică se deteriorează, sănătatea noastră mentală scade și spiritul nostru devine epuizat.

Depunem eforturi mari pentru a legaliza drogurile, pentru a face sarcinile vieții mai ușor de suportat, dar nu depunem eforturi serioase pentru a elimina cu totul povara, chiar dacă putem. Dacă eliminăm povara înstrăinării, nu va trebui să ne deconectăm de realitate într-o lume de vis, deoarece realitatea va fi grozavă, pozitivă, optimistă. Cine vrea să se deconecteze de la viață atunci când există mari promisiuni în față și o cale clară spre realizarea lor?

Dacă începem să ne concentrăm asupra conexiunii umane, legăturii, creșterii înțelegerii reciproce, empatiei și responsabilității reciproce, vom îmbunătăți dramatic fiecare aspect al vieții noastre. Aproape că vom elimina tulburările legate de depresie, toate formele de violență vor scădea aproape de zero, starea generală de sănătate și vitalitatea oamenilor vor crește, iar criminalitatea va dispărea practic. În loc să ne simțim închiși în casele noastre, ne vom simți aparținând. Ne vom simți conectați la familiile noastre, la comunitățile noastre, la orașe și la țară și vom împărtăși cu plăcere și vom contribui cu ce putem la bunăstarea generală.

O societate ai cărei membri se simt responsabili și răspunzători unul față de celălalt se îngrijește cu adevărat de oamenii de la oraș și de la țară. Membrii săi nu au nevoie de poliție; preocuparea lor unii față de alţii îi îndrumă să se comporte nu numai în mod civilizat față de ceilalți, ci să caute în mod activ bunăstarea membrilor comunității lor. Gândiți-vă unde suntem astăzi în comparație cu tipul de societate în care trebuie să fim, și veți înțelege cât rău ne facem nouă înșine prin ostilitatea noastră reciprocă.

Sistemul nostru imunitar îngreunat, slăbit de încercări nesfârșite de a ne proteja de reaua-voință a altora, își pierde capacitatea de a ne proteja fizic. Astfel, din ce în ce mai susceptibili, devenim „ţinte clare” pentru viruși, care ne îmbolnăvesc în masă. Dacă vrem să învingem Covid-19 și virusurile care vor urma în curând, trebuie să ne concentrăm pe înfrângerea alienării.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed