“Israelul îi tratează pe palestinieni în același mod în care naziștii i-au tratat pe evrei?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Israelul îi tratează pe palestinieni în același mod în care naziștii i-au tratat pe evrei?

Aceasta a fost una dintre întrebările dintr-un sondaj adresat publicului norvegian, publicat de Centrul de Studii ale Holocaustului și Minorităților Religioase din Oslo, iar mai mult de o treime dintre cei care au răspuns credeau că Israelul îi tratează pe palestinieni la fel cum i-au tratat naziștii pe evrei. în timpul Holocaustului. O astfel de atitudine coincide cu școlile și mass-media norvegiene care prezintă Israelul drept marele răufăcător al Orientului Mijlociu. Astfel, se ridică întrebarea ce vor gândi generațiile viitoare despre Israel dacă acest material este vehiculat și nu am progresat dincolo de astfel de atitudini?

Nu am progresat dincolo de niciuna dintre aceste atitudini pentru că nu am corectat nimic. Antisemitismul nu trece, decât cu condiția ca evreii să se schimbe pe ei înșiși, să înceapă să relaționeze între ei înșiși, cu viața lor, cu locul lor și cu lumea în mod diferit și sincer.

Trebuie să știm de ce existăm și cine suntem ca națiune. Existăm pentru a arăta lumii forma corectată a societatii umane ca întreg. Forma corectată este „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Dacă vom face progrese în această direcție, atunci vom putea influența întreaga lume, inclusiv Norvegia. Aceasta este regula după care trebuie să trăim cu toții. Dacă am trăi după ea, atunci toți oamenii ar simți o iluminare pozitivă venită de la poporul evreu și, mulțumită evreilor, toți oamenii ar fi, de asemenea, mai aproape de a realiza această regulă.

Astăzi, suntem condamnați pentru felul în care îi tratăm pe palestinieni. Cu toate acestea, dacă noi, în Israel, vom începe să implementăm relații de iubire unii pentru alții, chiar dacă doar puțin, atunci măsura în care ajungem la iubirea reciprocă va schimba în consecință viziunea lumii despre noi. Ne-am găsi atunci și mai aproape de palestinieni, norvegieni și de toți ceilalți.

Noi, evreii, am avut odată relații de iubire reciprocă, dar de atunci le-am pierdut. Am dezvoltat o ură comună unul față de celălalt în locul iubirii și asta este sursa fiecărei probleme. Dacă reparăm conexiunile dintre noi sparte, atunci ne-am corecta și relațiile cu restul lumii. Leacul pentru antisemitism se află astfel în iubirea dintre noi.

Bazat pe videoclipul „ Israelul tratează palestinienii la fel cum i-au tratat naziștii pe evrei?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi.

Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed