Iubirea este drumul spre fericire

În Ştiri (de la Argumente şi Fapte) „Dragostea nu moare. Partenerii care se iubesc mult, chiar după decenii de căsătorie, resimt acest sentiment de euforie (cauzat de secreţia de dopamină, hormonul plăcerii), la fel ca şi cuplurile de curând îndrăgostite. Diferenţa este aici: cu cei care nu au fost îndrăgostiţi mult timp, a fost observată o creştere a activităţii în regiunile creierului, responsabile de pasiune şi excitare. Şi, cu partenerii care sunt îndrăgostiţi de mult timp, activităţi în zonele de calm şi suprimare a durerii au devenit importante.

Dragoste la prima vedere. Dragostea se trezeşte la o cincime de secundă după contactul cu ochii şi se exprimă cu o stimulare puternică în 12 regiuni ale creierului. Numărul hormonilor care sunt secretaţi în sânge este diferit, ceea ce perturbă activitatea normală a sistemului nervos. De aici expresia:”Iubirea te face să-ţi pierzi capul”.

„Un drog care nu este nociv. Dragostea influenţează oamenii astfel: ei uită de lucrurile evidente şi pierd capacitatea lor de a se concentra, ceea ce înseamnă că dragostea influenţează corpul uman în acelaşi mod ca drogurile. Memoria şi concentrarea devin mai puţin active când o persoană vede o imagine a obiectului iubirii sale.”

Comentariul meu: Dragostea spirituală (nu ceea care este egoistă sau naturală, precum dragostea unei mame pentru copilul ei sau dragostea pentru o persoană de sex opus, care umple ego-ul), dragostea care se produce în noi „artificial”, cu ajutorul Luminii Superioare (Lumina Înconjurătoare – Ohr Makif), conform unei metode particulare (metoda educaţiei integrale), că, în ciuda ego-ului nostru, unul îl iubeşte pe celălalt, în acest gen de iubire, sentimentul unei puteri superioare se descoperă, deoarece o persoană începe să vadă lumea prin intermediul altor persoane, în dorinţele lor şi caracteristicile lor.

În acest mod, persoana „părăseşte” corpul său (simţurile), până ce creaţia este înţeleasă precum un câmp etern de putere şi emoţie.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed