„ Lumea aceasta se duce într-o direcție corectă?” (Quora)

Michael Laitman, in Quora: „Lumea aceasta se duce într-o direcție corectă?”

Lumea a trecut prin suficiente faze preliminare, inclusiv regimuri înclinate spre extrema-stânga și extrema-dreapta și a cunoscut o mare parte din turbulențe, frământări și greșeli.

Acum, întrebarea iminentă este: ce cale vom alege în continuare?

De-a lungul istoriei umanității, am încercat în mod constant să aflăm in ce directie sa mergem mai departe: spre dreapta sau spre stânga.

Cu ce ​​am rămas azi?

Am ajuns la un impas în fiecare domeniu al angajamentului uman, personal, social, educațional, economic, ecologic și global.

Am lucrat cu toate sistemele pe care le-am putut concepe și am constatat că nu mai există niciun sistem sau plan unic care să ne poată conduce cu încredere catre un viitor luminos.

Am intrat într-un impas, fără nicio viziune asupra unui viitor mai bun care să ne motiveze și, de asemenea, nimic care să ne impinga spre avansare din spate.

Era noastră se caracterizează astfel prin sfârșitul încercărilor și necazurilor noastre egoiste.

Ego-ul uman a stat cu grație în spatele fiecărui efort uman, al fiecărei descoperiri și progrese anterioare, oferind doar suficient combustibil pentru a se desfășura și a dezvălui cat de redus este în asigurarea împlinirii și fericirii durabile.

In timp ce suntem implicați în ego-ul nostru, fie putem primi in mod egoist, fie oferim in mod egoist. Cu o intenție egoistă care stă în spatele oricărui act de primire sau dăruire, distrugerea este concluzia inevitabilă.

Germania nazistă a fost un exemplu dur al unui regim bazat pe primirea egoistă dusă la extremă, iar la celălalt capăt al spectrului, Rusia comunistă a fost, de asemenea, un exemplu dur al unui regim bazat pe oferirea egoistă dusă la o extremă. Ambele au dus la devastare.

Am stors toate sucurile din aceste forme egoiste.

Acum trebuie să ne lăsăm ego-urile în pace, să recunoaștem că nu ne conduc la nici un rezultat pozitiv și să construim un nou nivel deasupra lor.

Acest nou nivel ar trebui să fie unul al daruirii mai presus de primire și al conectarii pozitive mai presus de detașarea și înstrăinarea unuia fata de celălalt.

Pentru a construi acest nou nivel, avem nevoie de acces la un nou tip de combustibil și motivație, care nu apare în mod natural în dorințele și gândurile noastre egoiste.

Un astfel de acces poate fi acordat printr-o nouă metodă de educație – o metodă de conexiune – care ne arată cum putem dezvolta conexiuni pozitive deasupra diferențelor și diviziunilor noastre egoiste.

Dacă o persoană, organizație sau mișcare dorește să atragă oamenii într-o anumită direcție, spre stânga sau spre dreapta, atunci este obligat să eșueze și avem exemplele unui astfel de eșec în Germania nazistă și în Rusia comunistă.

Astăzi, avem avantajul suplimentar al unor astfel de experiențe – adica putem vedea cum ego-urile noastre concep sisteme care despart în cele din urmă unii oameni fata de altii și că astfel de sisteme sunt configurate pentru eșec.

Recunoscând eșecul de a lucra în conformitate cu ego-urile noastre, am fi, așadar, înțelepți să acceptăm un nou tip de educație: una care ne ghidează despre cum să ne conectăm armonios deasupra ego-urilor noastre.

Conexiunea deasupra ego-ului este singura cale rămasă a lumii.

Această cale înseamnă că acceptăm faptul că umanitatea este un singur întreg și că suntem cu toții părți ale acestui întreg, ca celulele și organele dintr-un corp uman. Dacă o singură celulă ia de la alte celule mai mult decât ii trebuie pentru a supraviețui, atunci devine canceroasă și răspândește boli prin tot corpul.

Astăzi, experimentăm astfel de boli precum nenumărate probleme și crize care se răspândesc în întreaga omenire. Și toate împărtășesc aceeași rădăcină: fiecare persoană închisă în colțul sau egoist îngust, acționând într-o luptă cu toți ceilalți.

Astfel, trebuie să concluzionăm că egoul uman, care a bazat toată dezvoltarea noastră până astăzi, și-a atins data de expirare.

Folosirea ego-ului neîntrerupt – fără nicio înclinație de a recunoaște cum operează în mod constant asupra noastră și fără nicio mișcare pentru a ne ridica deasupra lui – ne oferă toate problemele pe care le experimentăm.

Zilele de mișcare înainte și înapoi între stânga și dreapta au ajuns la un punct mort. Astăzi, supraviețuirea noastră, cel puțin și, mai mult, capacitatea noastră de a atrage motivația, fericirea, succesul și încrederea dintr-o nouă sursă nouă de vitalitate, depinde de ridicarea deasupra naturii noastre egoiste, punct.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: