Lumea imprevizibilă

Întrebare: În procesul de educație integrală, este nevoie să dezvăluim faptul că nu știm exact cum va fi societatea viitorului?

Răspuns: Noi pur și simplu implementăm educația integrala și în conformitate cu aceasta, vom vedea cum este cel mai bine să schimbam treptat lumea pentru a se potrivi starilor noastre noi.

Aceasta este lumea pe care nu o putem prevedea și în nici un fel nu ar trebui să ne grăbim.

Ideea este că întotdeauna am evoluat liniar sub presiunea egoismului nostru și de aceea am putut prezice imaginile următoare, stările și planurile de viitor, dar aici nu.

Planul pentru construirea unei societăți integrale este doar în organizarea auto-îmbunătățirii noastre mai mult decât orice. Și tot restul provine din ea. Acesta este motivul pentru care nu avem nici un plan pe termen lung; depinde de o persoană, de ritmul schimbării ei.

Din momentul în care acceptam această idee, devine foarte simplu. Adica, nu ar trebui să ma fortez pentru a ma potrivi într-un cadru viitor. Voi ajunge la cadrul la care vreau să ajung. Deja devenim integrali, liberi. Principalul lucru pentru noi este să ne angajam în unitate, garanție reciprocă, și nimic altceva. Din aceasta rezultă restul.

Din Emisiunea KabTV „Lumea Integrala” 28/11/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed