Lumea mortală şi sufletul etern

Întrebare: Ce sfat ar ajuta pe cineva obişnuit, să depăşească frica de moarte?

Răspuns: Omul trebuie să depăşească frica de moarte aşa cum face în fiecare zi, părând că uită de acest gând. Dar tot se compară în mod constant cu alţi oameni cu alte vârste, văzându-se mai în vârstă decât este în realitate. Are socoteli infinite legate de sfârşit, şi nu poate face nimic în această privinţă. Singurul lucru care îl poate ajuta este să urce la nivelul dăruirii, unde începe să descopere următorul lui nivel de existenţă şi se ridică la o nouă dimensiune. Vechea dimensiune, totuşi, care este bazată numai pe existenţa biologică temporară a materiei, va dispărea. Dacă omul ajunge la următoarea stare, nimic nu îl mai leagă de această lume, deoarece moartea nu mai este ceva special ci un simplu produs secundar.

Întrebare: Nu va mai există moarte în viitor?

Răspuns: Orice om, şi gradual toate umanitatea, vor ajunge la nivelul superior al lumii mortale şi a sufletului etern. Moartea biologică a corpului rămâne, dar corpul spiritual îşi va obţine eternitatea, pentru că se află în dorinţa de a dărui, în afara lui însuşi. Omul simte toate transformările nu în el ci prin ceilalţi şi de aceea, fiind în dăruire absolută, nu are o bază care poate muri. Dăruind altora, toată lumea îşi simte viaţa în alţii şi nu în propria persoană.

Nu există materie sau esenţă care trebuie să moară în lumea spirituală, pentru că obţii continuu noi şi noi  vase în care îţi simţi existenţa, viaţa. Totuşi, acestea nu sunt ale tale. Odată ce le-ai umplut, le umpli ca şi cum ar fi alte tale. Când faci ceva pentru un copil mic, de exemplu, simţi că viaţă este mai minunată decât dacă ai fi făcut ceva pentru tine. De aceea, sentimentul propriului corp se va estompa gradual, se va îndepărta şi va fi înlocuit cu sentimentul vieţii în ceilalţi.

Din emisiunea de pe Kab TV „Conversaţii cu Michael Laitman” din 17.06.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: