“Lumea nu va fi niciodată dreaptă dacă gândurile noastre sunt toate greșite” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinLumea nu va fi niciodată dreaptă dacă gândurile noastre sunt toate greșite

Chiar dacă facem toată producția de energie regenerabilă, eliminăm materialele plastice, oprim producția de arme și distrugem toate armele existente, lumea noastră nu va fi deloc mai sănătoasă, mai curată, mai sigură sau mai bună . Vom găsi alte modalități de a ne încurca viața, de a provoca suferințe tuturor ființelor vii, și mai ales nouă înşine. Chiar dacă vom corecta tot ceea ce nu este în regulă cu lumea, vom crea în continuare greșeli noi, mai grave, până când vom închide fabrica care produce toate nenorocirile noastre: gândurile noastre rele despre celălalt.

Ce nu am încercat? Energie regenerabila? Bifat! Mașini electrice? Bifat! Mȃncare vegană? Bifat! (chiar dacă mȃncarea vegană este un paradox), interzicerea armelor nucleare? Bifat! Dar niciuna dintre acestea nu a început nici măcar să schimbe traiectoria negativă a lumii. Creăm mai multă poluare, ucidem mai multe animale și tăiem mai multe păduri pentru a le face loc de hrană, producem mai multe arme și amenințarea nucleară planează în continuare deasupra capului nostru. Pe scurt, nici măcar nu am început să rezolvăm ceva prin toate acordurile și evoluțiile noastre. De asemenea, schimbarea nu se va întâmpla niciodată atât timp cât nu le vom face pentru o raţiune corectă: pentru a face tuturor viața mai bună, și nu pentru profituri egoiste.

Când facem totul pentru a obține dominație și control, nu ne putem aștepta la rezultate bune. Gândurile noastre negative despre ceilalți transformă fiecare lucru bun pe care îl facem, fiecare idee nobilă pe care o avem și fiecare cuvânt pozitiv pe care îl spunem, în activități dăunătoare, fără de care lumea ar fi mai bună. Pentru a îndrepta greșelile din lume, mai întâi trebuie să ne corectăm gândurile și apoi totul va fi bine.

De fapt, chiar dacă nu ne putem controla gândurile și, cu siguranță nici reaua noastră voință unul față de celălalt, doar să știm că acestea sunt rădăcina a ceea ce este rău în această lume, este suficient pentru a începe să îmbunătățim lucrurile. Vom învăța cum să ne schimbăm gândurile negative și rea-voința față de fiecare de-a lungul drumului, dar mai întâi trebuie să începem să o practicăm. Știm că practica ne perfecţionează, deci nu trebuie să ne facem griji cu privire la rezultate chiar acum, ci doar să practicăm bunăvoinţa, dorind să creăm apropiere în inimile noastre, un sentiment familial față de străini sau cel puțin față de oamenii din mediul nostru pentru care nu dorim binele.

Nu trebuie să ne facem griji pentru nimic altceva. Există o zicală în Cabala că totul este examinat în gând. Înseamnă că dacă ai gânduri bune, tot ceea ce faci se va dovedi a fi bun. Dacă ne simțim apropiați unii de alții, nu vom exploata, patrona, înjosi sau să tratăm rău în orice alt mod alte persoane. Numai acest lucru ne va schimba radical viața și ne va face să ne simțim confortabil cu ceilalți, încrezători și fericiți.

Drept urmare, nu va fi nevoie să consumăm lucruri inutile doar pentru a ne simți bine cu noi înșine sau pentru a ne simți superiori celorlalți și nu va trebui să ne înarmăm sau să ne protejăm, deoarece ne vom simți aproape unii de alții. Întreaga societate se va schimba ca urmare a noilor noastre relații și vom opri consumul excesiv, poluarea va scădea, cursele de înarmare vor înceta și nenumăratele probleme de nerezolvat pe care le avem astăzi vor dispărea singure odată ce nu trebuie să ridicăm ziduri în lumea ostilă din jurul nostru. Prin urmare, dacă vrem să trăim într-o lume bună, în care viața este ușoară și plăcută, trebuie doar să practicăm schimbarea modului în care ne gândim unii la alţii, de la negativ la pozitiv.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: