Lupta inutilă cu morile de vânt

Întrebare: Dacă nu putem interfera cu natura, atunci ar trebui să o lăsăm să facă tot ce vrea? Ar trebui să ne resemnăm, să renunțăm?

Răspuns: În primul rând, nu există nimic care să se opună naturii. Acest lucru este complet ilogic, nerezonabil.

Natura este întregul cosmos. Acestea sunt niveluri atât de interioare, încât nu le cunosc deloc. Cine sunt eu? Doar un produs al naturii cu o mică eroare împotriva ei. Nici nu-mi imaginez cu cine am de-a face. De ce să ne certăm precum un copil mic care încearcă să lupte cu morile de vânt? Ce este acest „quijotism?”

Ar trebui să înțelegem pur și simplu că ne aflăm într-un sistem uriaș, cu mai multe niveluri, dar nu știm unde, în ce și cum. Prin urmare, pe măsura dezvoltării noastre, ar trebui să încercăm să ne integrăm automat în el.

Dacă am fi o parte minerală, vegetală sau animală a naturii, am respecta-o automat ca element integrant. Dar, întrucât aparținem nivelului uman, pe lângă faptul că suntem în natură, avem și un element de egoism care ne împinge afară din ea: vreau să fiu special!

Prin aceasta, omul este diferit de animale. Se dovedește că, cu egoismul său, el se împinge afară din natură și, ca urmare, suferă.

Dar egoismul din noi este în continuă creștere, forțându-ne să fim opuși unul față de celălalt și față de natura minerală, vegetală și animală din jur. În general, acesta este răul nostru, problema noastră, care se numește: începutul malefic al omului.

Am fost creați astfel încât să recunoaștem răul și să-l corectăm în bine. Atunci abia putem înțelege întreaga adâncime a naturii, cum să fim conectați integral cu ea și cum să participăm la toate acțiunile sale.

Prin urmare, egoismul nu ne-a fost dat ca să ne opunem naturii și să ne punem împotriva ei, ci cu ajutorul lui să intrăm în legătură cu natura, să ne simțim îndepărtați de ea, să fim atrași și să interacționăm corect cu ea în influență reciprocă unul cu celălalt. Atunci omul va deveni cu adevărat la nivel cu toată natura, ceea ce înseamnă cu Creatorul. Pentru că natura este Creatorul.

Din „KabTv „Fundamentele Cabalei” 19/04/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: