Mânia încetineşte digestia

Întrebare: Cum puteţi explica ce spune Rambam: „Să nu mănânci niciodată când eşti mânios”?

Răspuns: Dacă o persoană este mânioasă atunci când mănâncă, sistemele interne sunt activate şi ard totul, ducând astfel la un scurt-circuit intern. Deci, mâncarea nu este digerată. Asta pentru că o persoană adaugă întreruperi suplimentare la procesul digestiei. Dacă o persoană este mânioasă în timpul mesei, este o întrerupere. Mânia este digerată în sânge şi o persoană arde mâncarea în loc să o absoarbă corect.

În afară de asta, în această stare, acea persoană nu poate să mestece şi să înghită mâncarea corect. Este greu să mesteci de atâtea ori de câte este nevoie în mod corect. O persoană trebuie să mestece mâncarea în medie de 32 de ori, dacă nu, de cel puţin 14.

Cine poate să mestece mâncarea de 14 ori în timp ce se concentrează înainte de a înghiţi mâncarea? Dacă nu facem asta, înghiţim otravă. Totul este conectat în ambele sensuri.

Mai mult decât atât, bătrânii, femeile, copiii şi bărbaţii au nevoie de o densitate diferită a mâncării, în funcţie de sănătatea lor, caracterul lor şi starea lor interioară.

Dacă sunt bătrân şi am dinţi slabi, am nevoie de mâncarea potrivită din moment ce nu pot mesteca frunze verzi cu dinţii. Aceasta înseamnă că mâncarea trebuie să fie mai întâi mărunţită sau să fie un alt fel de mâncare. Persoanele în vârstă nu au nevoie de dinţi falşi. Au nevoie de mâncarea potrivită de care stomacul şi sistemele lor interne au nevoie, un fel de mâncare complet diferit. Este imposibil să serveşti o persoană în vârstă cu o bucată de carne dacă ea nu are dinţi. Deci, are nevoie de mâncare uşoară şi mai puţin condensată, care este gătită mai mult şi mărunţită, din moment ce stomacul acelei persoane nu poate tolera altceva.

Interesant este că triburile primitive consumau mai ales mâncare fiartă. Omul modern crede că totul trebuie să fie suculent, verde, natural şi neprocesat, direct de pe câmp, în timp ce diferite triburi obişnuiau să proceseze totul. Mai mult, ei găteau mâncarea într-un fel care părea să distrugă toate elementele ei benefice, dar trăiau o viaţă foarte lungă, ceea ce este foarte interesant.

Din emisiunea „Medicina viitorului”, 04.07.2013, KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: