Mintea nu dă instrucțiuni Ego-ului

Trebuie să aducem lumea la momentul adevărului, la înțelegerea faptului că doar omul însuși are nevoie de corecție. Trebuie să ne schimbăm natura pentru a echilibra răul din noi. În caz contrar, vom continua să distrugem mediul înconjurător. Astăzi, această înclinație a devenit ilogică: Noi semănăm moartea în casele noastre. Aceasta este cunoaștere comună, este în mod repetat scris despre acest lucru, și o vedem cu ochii noștri, o experimentăm noi înșine ca explozii de caniculă și frig, tsunami și furtuni. Și ne așteaptă și mai multe în viitor.

Și totuși, ca într-o stare de inconștiență, continuăm să ne complacem în ego-ul nostru mereu, doar capabili să suprimăm instinctul natural din vocea rațiunii umane, că este blocat în aceeași fundătură, sub barajul continuu al loviturilor. Privind din afară este imposibil să înțelegem cum poate fi așa.

Cu toate acestea, este ceea ce Creatorul a pregătit pentru noi, o serie de nenorociri, până când vom ajunge la recunoașterea răului, până când, cel puțin, începem să ne punem întrebarea: De unde vine totul și de ce?

Problema cu liderii de astăzi este că aceștia sunt surzi la sunetul rațiunii și doresc doar un singur lucru: să-și continue goana după avere și control. Și, cel mai important, ei nu văd o soluție viabilă. Mulți înțeleg deja că totul este despre natura umană, dar își ridică cu toții mâinile în deznădejde atunci când se confruntă cu această problemă. Ei știu doar două mijloace: puterea militară și banii, care să le permită să-și păstreze puterea. Alte opțiuni de a conduce nu sunt luate în considerare.

Le spun că este posibil să schimbi oamenii prin intermediul educației integrale; în termen de câțiva ani, vor vedea îmbunătățiri și prosperitate. Ei ascultă, dar nu aud. Ei nu pot auzi cu toată inteligența lor.

Din partea a 4-a a Lectiei zilnice de Cabala, 29/08/12,  Articolul „Exil și răscumpărare”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: