Misticim sau o lipsă a simțurilor?

Întrebare: Fondatorul homeopatiei, Hahnemann, a scris cartea The Organon of the Healing Art, iar povestea ei este foarte similară cu ceea ce s-a întâmplat cu Cartea Zohar. După moartea lui Hahnemann, ultima și cea mai completă versiune a cărții a fost ținută în podul casei sale pentru o lungă perioadă de timp. Numai după mulți ani, unul dintre strănepoții săi a găsit-o și a publicat-o. Hahnemann a adăugat la această versiune cunoștințele de bază ale sufletului și spiritualității. El este tatăl homeopatiei și nimeni nu a vorbit despre asta înaintea lui. Cum poți defini acest concept, care pare că are un înțeles mistic?

Răspuns: Homeopatia operează asupra noastră prin forțe pe care nu le simțim. Cu toate că sunt transmise prin purtători materiali, este imposibil să le discernem și să le măsurăm. Dacă iei un medicament homeopat, nu vei găsi nimic în el, cu excepția purtătoarei, ca de exemplu zahărul. Deci, înțelegem de ce oamenii privesc asemenea influențe ca mistice.

Dar nu este nimic mistic în asta. Problema este că nu avem instrumente prin care să determinăm energia care este în purtătoare. Dacă iau un medicament chimic obișnuit, pot în orice laborator să determin din ce este compus. Cu un medicament homeopat, orice material poate fi purtătoare – de exemplu o bucată de lemn. Cu toate că nu este nimic „chimic” în ea, dacă o sug sau chiar dacă o ating, îi voi primi energia interioară și ea mă va influența.
Aici se află așa zisul proces ”mistic”. Primesc energie prin contactul cu purtătoarea. Acest efect se poate transmite prin atingere, prin nervi iar cea mai bună cale este prin nervii care se termină sub limbă.

Construim un imens sistem, un computer gigant. Fiecare organ operează pe o anumită frecvență, iar medicina homeopate influențează toate aceste organe.

În întreg, totuși, când vorbim despre întregul corp ale cărui organe individuale cooperează unul cu altu și fiecare celulă știe tot ce se întâmplă în toate celelalte celule, atunci trebuie să ne imaginăm toate acestea ca un singur sistem care este conectat mutual, care operează în frecvențe și unde și interacționează complet în el însuși.

Din emisiunea de la Kab TV ”Medicina viitorului” din 7/4/2013

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed