Moda schimbarii integrale

Intrebare: Dumneavoastra spuneti ca meseria de profesor  de educatie integrala o sa fie foarte cautata. Ce inseamna cautata?  Cum putem trnsforma noul fel de a gandii in ceva prestigios.

Raspuns: Eu cred ca trebuie sa se formeze o parere publica,un consens, ca oamenii care vor sa se schimbe si care studiaza educatia integrala vor fi respectati de toata lumea, vor fi deosebiti. Pentru a se transforma intr-o moda, bineinteles ca aici oameni vor avea nevoie de ajutorul mass-mediei.

Dar aici se pune intrebarea: ori mergem pe calea guvernelor si incercam sa introducem metoda integrala prin institutiile nationale si atunci totul se face cu ajutorul radioului, televiziunii, facultatilor, scolilor, ca o materie noua, un domeniu nou. Daca in trecut erau stiinte sociale acum vor fii stiinte sociale integrale a lumii noi.

Eu cred ca in principiu, se poate ajunge la asta, pentru ca o armata intreaga de oameni de stiinta, cercetatori, intelectuali,oameni cu o inteligenta rationala, sint de accord cu acest lucru, sprijina si inteleg nevoia pentru educatia integrala. Adica se poate inainta intr-adevar prin piedicele birocratice ale guvernelor.

Ori se poate realiza pe alta cale. De „jos”, atunci cind se vor deschide la tot felul de universitati, cursuri, facultati alternative, sau se vor transmite programe de educatie integrala la televizor, pentru ca aceasta nu este impotriva  nimanui, nu ameninta nimic si  e nimeni, dimpotriva , este un sistem nou si interesant al psihologiei.

Se poate invata ca o noua psihologie, psihologia timpului cel nou, pentru ca psihologia traditionala odata cu dezvoltarea liniara a egoismului a ajuns la capat. Acum cand egoismul este global, psihologia veche nu mai lucreaza, de aceea e deschis drumul pentru a creea o noua psihologie, o noua atitunine care nu exista.

Eu cred ca, convorbiri la radio si la televiziune despre aceste subiecte, articole in ziare, in orice loc unde se poate, o sa fie cerut cu mare dorinta pentru ca oamenii vor sa stii  ce schimbari se produc in om si cine este de fapt astazi omul, asa se poate ajunge  incet incet la fiecare, trezindu-le interesul.

De aceea ne trebuie profesori. Daca noi nu perfectionam zeci de profesori care sa poata da lectii, conferinte, convorbiri in diverse asociatii, atunci nu o sa avem de unde incepe.

Din discutiile asupra Educatiei integrale

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed