Modelul Omului de Familie

Intrebare: Multi membrii ai familiilor prietenilor care s-au implicat in sistemul integral au inceput sa se planga de faptul ca acei prieteni au devenit mai lenesi si au incetat sa mai fie preocupati de anumite necesitati. Care este modalitatea de a gestiona aceasta situatie? In fond, nu ar trebui ca persoana sa depuna efort si sa isi indeplineasca obligatiile familiale la fel ca oricine altcineva?

Raspuns: Fiecare persoana trebuie sa isi actualizeze participarea la problemele familiei si acest lucru ar trebui sa fie facut ca parte a efortului necesar avansarii spirituale. Trebuie sa participati la nevoile familiei voastre. Acest lucru are loc cu acelasi egoism, nu numai cu egoismul personal, ci si cu cel familial. Aceasta munca, contribuie la avansarea voastra.

Comentariu: Vecinilor, aceasta persoana le va parea absolut normala, o persoana care are grija de propria familie, castiga bani, se straduieste sa rezolve problemele curente, etc.

Raspuns: Intr-o anumita masura. Insa, persoana nu ar trebui sa se straduiasca sa castige bani mai multi decat nevoile curente. Persoana este gata sa renunte la acest surplus pentru scopul unitatii lumii prin toate eforturile si modalitatile. Acesta este modul de a actiona.

Din “Discutie despre Educatia Integrala” 30/05/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: