O Scoala Pe Care Nu O Abandonezi

Intrebare: Ce rol ar trebui sa joace prietenii nostri din America in relatia cu Kli-ul mondial la apropiatul congres din New Jersey?

Raspuns: Cred ca dintre toate tarile, SUA poate influenta lumea in cel mai eficient mod. In fond, noi vorbim despre o natiune foarte puternica de care ceilalti asculta. Toata mass media lumii se raporteaza la SUA. SUA are o mare influenta.

Mai mult, criza moderna graviteaza in jurul acesteia, iar criza continua sa se extinda si sa se adanceasca. Si de aceea, daca dorim sa influentam lumea, cel mai potrivit mediul este aici in SUA. Este necesar sa organizam un grup puternic american- in care sa fim auziti si sa fim capabili sa „indulcim” criza astfel incat oamenii sa inteleaga situatia in care se afla si sa doreasca sa se corecteze, in loc ca pur si simplu sa tolereze noi dezastre.

Astazi, umanitatea este ca un copil incapatanat care nu vrea sa stie ce trebuie sa faca. In acelasi timp, parintii nu pot sta indiferenti, pentru ca viitorul sau depinde de asta. Copilul trebuie sa termine scoala in ciuda lipsei sale de dorinta, si de aceea experimenteaza presiunea si  problemele pana cand trece examenele.

Am petrecut mii de ani dezvoltandu-ne in mod egoist. Cresterea constanta a egoismului a crescut presiunea, lucru pe care il realizam si il simtim. Dorintele noastre au devenit mai puternice si noi am avansat. Insa, acum incepe un nou stadiu: In locul puterii egoiste a primirii si a urii, noi trebuie sa dezvoltam in noi o alta putere: puterea daruirii si iubirii.

Pentru ca noi sa simtim ca avem nevoie de acestea, ni se pot trimite dezastre,  care sunt deja ecoul. Noi discutam aici de un proces indelungat, unul care nu cuprinde simultan intreaga lume; insa, peste tot dezastrele au ca scop sa ne faca sa constientizam ca egoismul nostru a ajuns la dezvoltarea sa finala si ca nu ar trebui sa ne mai asteptam la rezultate fenomenale de la acesta.

Mai mult, pentru ca facem parte din lume, noi nu putem lua decizii doar pentru noi. De exemplu, atunci cand lucrurile sunt bine undeva, noi primim de asemenea o parte din Lumina chiar daca ne aflam intr-o stare sumbra.

Insa indiferent de toate acestea, noi trebuie sa intelegem ca procesul a inceput si continua. Toate sistemele noastre au inceput sa nu mai faca fata si chiar sa nu mai poata functiona, deja de mult timp. Tot ceea ce oamenii au facut timp de mii de ani prin cresterea egoismului se prabuseste acum. Totusi, chiar daca aceasta prabusire are loc acum sub ochii nostrii, noi inca nu intelegem ca este posbil ca lucrurile sa se inrautateasca mai mult. Aici este de fapt problema: Avem nevoie de stiinta, care sa ne explice tendintele globale.

Dezvoltarea instinctiva este inscrisa in natura minerala, vegetala si animata. Nu exista alta posibilitate, in proces, decat inaintarea constienta. Cu noi se intampla exact invers: Spre deosebire de natura, dezvoltarea noastra a fost fortata de o singura putere care a actionat de la o generatie la alta de-a lungul vietii persoanei. Acum noi trebuie sa primim o a doua putere pe langa cea egoista, si sa incepem sa le echilibram pentru a ne tine viata in „frau”.

In timp ce am fost condusi de o singura putere, aceasta a cuprins intreaga lume. Insa acum, cand o a doua putere ne-a fost revelata, noi trebuie sa alegem intre acestea, trebuie sa decidem cum sa actionam corect cu fiecare dintre ele. Astfel, pentru prima data in istorie, noi primim doua fraie, ne putem folosi de „amandoua picioarele” pentru a merge, putem folosi ambele puteri ale Naturii: cea pozitiva si cea egativa- pentru a ne controla atat pe noi cat si Natura. Acest ajutor ne va ridica la gradul Creatorului,  si suntem impinsi de Sus sa facem asta.

Puterea pozitiva a daruirii, iubirii, si unitatii ne-a influentat in ultimii 50-60 de ani, si a impins dezvoltarea noastra in aceasta directie. Noi nu am sesizat ce se intampla, dar intre timp, de la al doilea Razboi Mondial incoace, tarile au inceput sa fie interconectate din ce in ce mai mult, iar lumea a inceput sa devina mai „intreaga” mult mai conectata. Razboiul a initiat acest proces.

De atunci, puterea pozitiva a fost revelata in lume. Pana acum a adus mai aproape tari si natiuni, si astfel s-au creat conexiuni intre acestea. Ca urmare, lumea ne apare acum a fi mai intreaga si integrala; insa, oamenii nu inteleg inca ce se intampla. Asta pentru ca acest proces a avut loc automat, prin forta, fara ca oamenii sa il simta.

Insa a venit criza moderna, care ne spune ca trebuie sa avem grija de lume, ca sistemele noastre trebuie sa corespunda celor doua puteri, care actioneaza la scara globala.

Noi, inca nu realizam asta. Conducatorii lumii, economistii, analistii financiari, si comerciantii- toti continua sa actioneze in conformitate cu vechile reguli. Acest lucru ia in calcul si inertia; insa, se va sfarsi, si noi vom simti cat de serioasa si adanca este criza globala in urmatorii ani. Nu mai exista forta necesara pentru a ascunde acest lucru.

Acum, toti- atat oamenii cat si guvernele- incearca instinctiv sa mascheze si sa ignore ceea ce este evident. Situatia este foarte periculoasa si poate scapa de sub control. Cabala vorbeste de asemenea despre posibilitatea unui al treilea razboi mondial, nuclear.

De aceea este foarte important sa explicam ce se intampla in cel mai larg, simplu, si accesibil mod: in forme diferite, in diferite limbi, fiecarei persoane si tuturor, de la o parte la alta, si in orice directie, pentru a da oamenilor posibilitatea de a percepe ceva si de a incepe sa se  gandeasca la aceste lucruri. In acest mod noi putem sa „indulcim” tranzitia curenta astfel incat oricine sa poata intelege ca nu exista alta solutie, si ca am intrat intr-un proces istoric special.

Deci, SUA este o tara care conduce in lume, atat in mod pozitiv cat si negativ. Si de aceea noi trebuie sa castigam cat de multa putere si influenta acolo, pentru a instiinta oamenii despre procesul care a inceput.

De la New Jersey, Lectia Zilnica de Cabala 10/05/2012, Shamati

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: