Nu cârpi relaţiile vechi, construiește-le din nou

Cea mai apropiată legătură care există în viața fiecăruia dintre noi este conexiunea din cadrul familiei, dintre soţ şi soție.Dar nu contează cât de mult ne-am putea dori, este imposibil să dăm orice prescripţii miraculoase sau sfaturi imediat aplicabile despre ceea ce putem face în scopul de a stabiliza relaţiile în familie.

Cândva, în trecut, a fost posibil, dar astăzi nu mai funcţionează. Astăzi, este necesar ca o persoană, în primul rând, să-și corecteze relația sa generală cu viaţa, cu sine însăși şi cu oamenii din jurul său, relaţia sa cu lumea în care trăieşte. Numai după cursul de educaţie integrală, după dezvoltarea conştiinţei şi înțelegerea lumii noi înăuntrul său, al „persoanei noi” care se dezvoltă în ea, îi va fi uşor să construiască noi sisteme de relaţii bune. În acest fel, își va transforma viaţa în fericire şi va scăpa de toate problemele de care este inconjurată astăzi.

Cineva trebuie să construiască sisteme educaționale care vor modela persoana. Şi apoi, în măsura în care persoana se schimbă, va începe să construiască relaţii adecvate şi corectate cu alţii, inclusiv relaţia maritală. Din acest motiv, acest subiect nu aparține doar cuplurilor căsătorite, ci, de asemenea, și persoanelor singure. Și ele simt că nu sunt stabilite, că nu se potrivesc în cadrul familiei.

Mai întâi de toate, trebuie să înţelegem că divorţul nu rezolvă nicio problemă şi merită să construim un sistem complet nou de relaţii. Nu este posibil să continuăm ca de obicei şi să sperăm că totul va funcţiona în mod diferit în noua familie. Puteţi fi siguri că vor fi aceleaşi probleme.

Exact pentru acest motiv, oamenii de azi nu vor să se căsătorească, deoarece, deja în avans, ei presupun că încercarea lor nu va fi de succes. Pare ca un fenomen natural. De ce s-ar  resemna o persoană la problemele pe care le vede în avans? Vedem cât de multe probleme poate aduce o căsătorie nereușită, sfârșind în divorţ, şi cât de mult relaţiile distruse ale oamenilor care ne sunt aproape, costă în ceea ce priveşte banii, sănătatea, timpul şi nervii.

Astfel, o persoană se abţine în avans de la construirea unei familii. Vedem această tendinţă peste tot. În toate ţările, este o imagine similară. Astfel, înainte ca cineva să construiască o nouă persoană, este imposibil să vorbim despre construirea unui sistem de relaţii pentru cupluri.

Cândva fost posibil să le reparăm cu ajutorul discuţiilor cu un psiholog, cu anumite afirmaţii. Ego-ul omului încă nu a fost așa de mare cum este astăzi, când nu este de acord cu niciun compromis. Şi omul nu este de vină, el pur şi simplu nu este capabil să fie de acord.

Ne-am dezvoltat la o situaţie în care un om doreşte să rămână copil toată viața sau să fie complet liber şi să i se permită să facă orice vrea. El nu vrea să se angajeze sau să se limiteze cu nimic. El se aşteaptă ca soţia lui să fie ca o mamă şi să-l scuze pentru tot şi să nu ceară nimic de la el, dar să-l inunde într-un ocean de iubire, indiferent de cum se comportă.

De obicei, această relaţie este tipică pentru bărbați. Cu toate acestea, și femeia și-a schimbat relaţia in legătură cu căsătoria şi chiar dacă sunt copii, ele nu se tem să-și schimbe soţii sau să devină şi să rămână singure.

Este o minune, dar astăzi, o femeie cu un copil este capabilă să-și construiască o noua familie repede şi să primească mult mai mult decât o femeie fără copii. Barbații nu vad copilul altcuiva ca un obstacol în calea căsătoriei. Surprinzător, ei nu se grăbesc şi nu sunt interesaţi în a avea proprii lor copii, dar sunt gata să se căsătorească cu o femeie cu un copil. El nu vede nici un obstacol în acest sens. Acest fenomen este cu siguranţă important în vremurile noastre.

În trecut, dimpotrivă, unei femei cu un copil, după un divorţ, îi era foarte greu să se recăsătorească. Foarte rar cineva a fost de acord să ia o femeie cu un copil. Fiecare a vrut să aibă proprii săi copii. Acest lucru înseamnă că există o serie de fenomene, caracteristice timpului nostru, pe care trebuie să le luăm în considerare.
Dintr-o „Discuție despre creșterea integrală” 18/07/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: