Nu cred în miliardari

La știri (Business Insider): „ Un grup de 83 de milionari pledează într-o scrisoare deschisă să fie impozitați mai mult pentru a plăti daunele cauzate de COVID-19 economiilor din întreaga lume.

„Semnatarii scrisorii, adresate„ concetățenilor noștri globali ”, s-au numit„ Milionari pentru umanitate ”…

„Semnatarii au spus că provocările guvernamentale suplimentare de a oferi asistență medicală și educație și de a ajuta afacerile aflate în dificultate – toate acestea fiind puternic afectate de pandemie – nu pot fi rezolvate prin caritate.

„Ei nu conduc ambulanțe, nu servesc secții de spital sau nu depozitează rafturi alimentare în mijlocul pandemiei, a recunoscut grupul. „Dar avem bani”, au scris ei. ‘Mulți.’

„Grupul a spus că responsabilitatea revine guvernului de a strânge fondurile necesare pentru a aborda problemele despre care au spus că vor dura zeci de ani, au scris ei”.

Întrebare: Crezi acest lucru?

Răspuns: Ce spun ei?! „ Furăm de zeci de ani, greblând din buzunarele voastre goale aproape tot ce ați avut, până la ultimul cent, iar acum suntem gata să înapoiem puțin. Dar asta pentru ca voi să cumpărați, să dezvoltați totul iar noi să continuăm să ne îmbogățim, astfel încât totul continuă să meargă și avem din ce să trăim.

Nu aveți suficienți bani pentru a învârti această mașină? Vă vom da noi! Vom “turna niște benzină” pentru voi. Iar voi continuați să lucrați! Continuați să lucrați astfel încât să obținem mai multe miliarde. Din faptul că te învârți pe un bănuț, noi câștigăm miliarde.”

Acum ce vor? Se joacă la nobilitate, spunând: „ Noi vă dăm! Suntem gata să donăm pentru voi! Suntem gata să scoatem bani din buzunar! ”

Întrebare: Cum altfel își pot exprima empatia?

Răspuns: Nu au empatie. Absolut deloc. Ei știu că, dacă varsă câteva miliarde în economie acum, vor continua să grebleze de 20 până la 30 de ori mai mult.

Întrebare: Și dacă vor ca acești bani să meargă la cei care se află în fruntea luptei împotriva coronavirusului?

Răspuns: Nu contează. Principalul lucru este să meargă înainte. Iar unde se duc banii, nu contează.

Întrebare: Ce act al lor ai numi nobil? Nobil cel puțin în cadrul lumii noastre. Ce ar fi trebuit să facă?

Răspuns: Cred că trebuie doar să luăm tot ceea ce au și să dăm mai departe iar ei ar trebui să păstreze doar ceea ce are fiecare, pentru că au câștigat toate acestea datorită faptului că au încercat să ia tot ce au putut la cel mai mic cost posibil.

Poate că sunt idealist într-un fel, dar nu poți câștiga un astfel de capital într-un mod onest. Nu se poate! Acest lucru se datorează faptului că cineva ia cu forța pentru sine ceea ce aparține tuturor.

Întrebare: Dar înțelegi că ei nu vor face o astfel de faptă nobilă. Nu vor da toți banii lor. Ei bine, atunci va merge să se împuște singur?

Răspuns: Este evident că nu o vor face. Ei vor cumpăra mass-media ca de obicei, deși au cumpărat-o deja. Vor răspândi știrile peste tot, vor răsuna, vor organiza evenimente de caritate și concerte și toată lumea îi va admira.

Întrebare: Ce simte o persoană când acționează, în opinia sa, într-un mod atât de nobil? Este doar mândria care crește în el?

Răspuns: Bineînțeles!

Întrebare: Și nu vor mai putea face o faptă nobilă?

Răspuns: Aceasta nu este o faptă nobilă. Aceasta este pompozitate! Aroganță extraordinară! Să spui, am câștigat totul prin muncă asiduă și acum dau o parte din aceasta societății. Să spunem, am 100 de miliarde și vă dau două miliarde!

Întrebare: Deci, care este „punctul de cotitură”? Ce-i poate îndemna să renunțe la banii lor, chiar dacă nu la toți?

Răspuns: Nimic nu-i poate îndeamna. În nici un fel. Cu un astfel de capital, nu se vor mișca.

Întrebare: Nu este nimic care să cucerească egoismul blindat al acestor oameni?

Răspuns: Nu. Ei acumulează multe miliarde acum; acum câștigă mult mai mult decât înainte. Ei profită și mai mult de această criză. Dar se va termina în curând și ce urmează? La urma urmei, toate acestea nu vor mai fi necesare, toată această modă, toate aceste bijuterii. Pentru ca acestea să existe, este nevoie de mase!

Întrebare: Când masele nu vor mai putea plăti pentru acestea, atunci va începe o nouă perioadă?

Răspuns: Bineînțeles! Ei deja simt asta.

Întrebare: Într-un fel sau altul, dacă nu acest coronavirus, după cum spui, altceva îi va conduce la starea în care gândirea lor se va schimba?

Răspuns: Gândirea lor nu se va schimba. Cred că banii își vor pierde valoarea, sensul.

Întrebare: Ce anume va fi apreciat?

Răspuns: Atitudinea unei persoane față de lume. Treptat, vom începe să apreciem atitudinea unei persoane față de societate. Persoana va fi apreciată; acest lucru va fi cel mai important.

Întrebare: Ce fel de scrisoare de la un miliardar ai lua în serios?

Răspuns: „ Am ajuns la concluzia că suntem obligați să investim toate sutele noastre de miliarde în crearea unei astfel de societăți care ar conduce întreaga umanitate la unitate, până la sentimentul forței comune a lumii”.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV 20.07.2020

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed