Nu Darul Este Valoros, ci Atentia….

Solutia este in principal in organizarea mediului in care fiecare va fi capabil sa se umple cu resurse pentru a lucra deasupra ratiunii, adica, a egoismului. Pentru asta, noi incepem sa lucram cu cateva cupluri, facem exercitii si discutam.

Este similar cu modul in care oamenii ajung intr-o anumita societate, de exemplu asteapta sa piarda din greutata fara a sti cum sa faca asta, avand doar o mare dorinta. In acelasi fel, noi adunam 10-20 de oameni in grupuri unde se influenteaza unii pe altii. Si astfel fiecare simte puterea, importanta scopului si presiunea.

Noi suntem uniti printr-un scop comun, de a construi bune relatii de familie. Toate cuplurile privesc familia voastra si va impartasesc forta de a va pastra deasupra egoismului reciproc, in iubire reciproca si daruire. Ei va hranesc in mod constant cu energie, importanta; ei va ajuta sa aveti mijloacele de a ramane deasupra ego-ului. Cu cat sunt mai multe cupluri intr-un astfel de grup, cu atat sunt mai  bune si puternice. In afara de asta, este important modul in care sunt conectate intre ele.

Noi inca nu am ajuns sa realizam ca propria noastra natura este cel mai important obstacol pe calea catre o viata mai buna. Daca inca nu intelegeti ce este egoismul vostru, intrebati-va sotia si ea va va spune. Deasemenea si voi ii puteti povesti despre ea.

Insa, deficientele pe care fiecare vrea sa le schimbe in celalalt se refera de fapt la propriul egoism. Noi vedem proprietatile negative din partenerul nostru ca pe o reflectie a propriului nostru egoism, exact ca intr-o oglinda. Ceea ce vad rau in celalalt imi apartine, dincolo de orice indoiala. Chiar daca sunt sigur ca acele proprietatil nu imi sunt caracterisitice, ca celalalt le-a mostenit de la mama sau bunica, de fapt, toate sunt ale mele.

Totusi, noi intelegem ca nu avem nici o sansa si ca trebuie sa renuntam la criticismul nostru, sa ne ridicam deasupra lui, deasupra intregii negativitati si sa relationam cu ceilalti in completa perfectiune. Sotia mea este cu adevarat ideala si singura mea dorinta este sa ii indeplinesc toate dorintele, sunt gata sa fac orice pentru ea. Si ea vrea sa faca totul pentru mine.

Daca avem resursele necesare, vom realiza toate acestea. Si atunci nu vom mai cere dovezi de devotament zi si noapte pana la supunere unul de la celalalt. Dimpotriva, vom vedea ca prin virtutea iubirii, noi nu cerem mai nimic de la celalalt. Sunt pregatit sa fac pentru partenera mea totul si ea la fel pentru mine. Ca urmare ne bucuram de cele mai mici si simple lucruri si de aici rezulta placerea reciproca.

Nu este nevoie sa cumpar daruri scumpe; este nevoie doar de un sentiment interior care sa ne umple astfel incat sa nu mai avem nevoie de nimic. Ne simtim ca proaspetii casatoriti, pregatiti sa traim intr-un apartment simplu in cele mai modeste conditii, doar pentru a fi impreuna. Asta inseamna „iubirea  acopera toate greselile” . Nu exista nici o incalcare a legii sau vreun neajuns care sa nu fie umplut de iubire.

Din Discutie Despre Noua Viata 12/07/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: