Nu Pentru Mandrie, Control Si Respect

Intrebare: Bine cunoscutele corporatii Sony si IBM au implementat de mult timp motivatia in grup in diferite moduri. Cultura corporatista este construita pe conceptul „Noi suntem un intreg” insa ei fac toate acestea pentru a obtine profit.

Cum este organizarea sociala integrala diferita de asemenea corporatii?

Raspuns: Eu nu doresc sa subliniez diferentele, ci mai degraba sa ajung la ele cu metoda noastra integrala si sa ii invit sa le foloseasca: „Sa incercam. Va vom arata cum training-ul si workshop-urile noastre vor inalta spiritele oamenilor.”

Ei pot intreba: „Si care este diferenta dintre work-shop-urile voastre si ceea ce am facut noi? In fond, poate ei au mult mai multe metode.

Diferenta consta in faptul ca in actiunile noastre, noi incercam sa cream un sentiment al unei lumi total noi. Noi ii ridicam deasupra lor intr-o noua stare, dar nu in conformitate cu principiul „suntem un grup” ca la jucatorii de fotbal a caror actiuni sunt in general suma directa a eforturilor lor. Desigur, spiritul si sentimentul ii ajuta si ii face sa se simta ca sunt parte a unui mare mecanism si au suportul unei organizatii puternice lucru care aduce companiei un anumit profit. Aici, insa, noi incercam sa ii inaltam spiritual.

Ce inseamna „spiritualitatea”? In primul rand, nu este pentru succesul material, nu pentru mandrie, control sau respect. Noi incercam sa inaltam oamenii deasupra naturii lor nu pentru a se folosi de asta, ci pentru a se ridica deasupra. In acest caz, grupul se aduna pentru a se ridica deasupra „sinelui” grupului egoist si simte ca se afla la urmatorul nivel al existentei.

Acest lucru este dobandit printr-o metoda simpla. Munca in grup este condusa in conformitate cu o anumita metoda: Cand ma inalt deasupra altora, cobor sub ei, si devin egal cu ei, ajung la garantia reciproca; incerc sa construiesc o relatie cu altii deasupra ego-ului meu, ceea ce inseamna ca nu actionez egoist ca ei. In corporatiile de astazi, egoistii, care incearca sa isi  dezvolte propriul ego pe seama altora, se afla impreuna in competitie, respect, invidie, cunoastere si alte calitati pe care doar oamenii le au. Ei incearca sa se stimuleze, sa faca profit, si sa se imbogateasca in cadrul aceluiasi ego.

Noi, pe de alta parte nu facem asa. Noi incercam mai intai sa ne ridicam deasupra ego-ului nostru. Noi dorim sa ajungem la atributul opus- al daruirii, deasupra ego-ului. Aici nu exista toate incercarile egoiste, ca in cazul membrilor coproratiilor IBM si Sony, ci incercari de a ajunge la atributul daruirii. Aceasta este o metoda total diferita.

Astfel noi obtinem un rezultat diferit, o creatie diferita. Noi dam nastere fortei colective a daruirii, fortei iubirii, nu fortei egoiste ci deasupra sa. Este exact ceea ce numim, „atributul daruirii.”

In interiorul aceluiasi atribut al daruirii, noi incepem sa simtim ce este o societate integrala, ce este garantia reciproca, ce este viata din exteriorul nostru.

„In afara noastra” inseamna ego-ul exterior, deasupra sa, la un nou nivel, intr-o noua dimensiune, unde masor totul in conformitate cu atributul daruirii, in functie de noile relatii dintre noi, unde eu nu contez ci doar noua existenta care este viata mea. Eu nu sunt inclus acolo, insa este „sinele” meu. Corpul meu exista alaturi de el ca un apendice corporal.

Este greu de explicat asta oamenilor obisnuiti, insa ei vor fi capabili sa inteleaga acest lucru dupa doar o lectie practica.

Comentariu: Insa oamenii nu vor doar sa se simta bine, ei vor de asemenea sa existe o productivitate mai mare.

Raspuns: Acesta va fi cu siguranta rezultatul. Nu numai ca productivitatea va fi evidenta, dar in afara de productie, fiecare dintre ei va vedea noi oportunitati in munca sa pe care nu le-a vazut inainte folosindu-se de perpectiva sa egoista. Omul va vedea scopuri total diferite, relatii, si posibile solutii; nu exista nici un dubiu.

Actiunea unei persoane va deveni mult mai productiva. O persoana va fi mai inteleapta, luminoasa, si agera. Fiecare va radia o energie total diferita- in special aceia care lucreaza in high-tech si diferite profesiuni creative. Si astazi ei sunt majoritatea. In afara de asta, toate aceste cai speciale sunt necesare chiar si pentru aceia care au de-a face cu marketing-ul- rezultatul va fi imediat simtit.

Din “Discutie despre Educatia Integrala” 24/05/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed