O Comunitate Mare

Mai intai, avem nevoie de educatie integrala in care pe baza multor dovezi, a opiniilor oamenilor de stiinta, cercetatorilor si oamenilor de stiinta politici, noi descriem si aratam in mod clar oamenilor unde ne aflam de fapt.

O persoana nu stie nimic despre viata sa in afara de munca, fotbal, bere de toate lucrurile obisnuite. Persoana nu intelege ca in momentul in care dintr-o data conexiunea dintre noi se intrerupe, atunci aceasta lume va inceta sa existe: nu ceea ce vedem in jurul nostru, nu ceea ce avem acasa! Ma refer la faptul ca, fara comertul international, schimburile politice, culturale sau militare, indiferent de nivel, nimic nu va mai exista.

In primul rand, educatia integrala vorbeste despre calea evolutiei noastre si in care suntem acum blocati. Si din care nu putem iesi astazi. Evolutia continua insa si in fiecare zi, natiunile si tarile si toate civilizatiile sunt strans legate impreuna din ce in ce mai strans si singurul lucru pe care il putem face este sa existam intr-un mod integral.

Dar devine evident ca tarile nu stiu cum sa faca asta. Noi vedem asta pe pietele comune, in domeniul bancar, etc. Deci ce putem spune despre organizatiile de femei si copii si chiar despre institutiile care se ocupa cu educatia, unde fiecare se “acopera” pe sine? Rezulta de aici ca in aceste organizatii culturale si educationale nu este posibil sa ajungem la un numitor comun. Fiecare se gandeste la sine si fiecare se gandeste ca este mai mare, mai bun si ca ceilalti ar trebui sa asculte de el.

Si ce este mai important, este ca sistemul inainteaza si ca include si influenteaza toate partile, chiar si pe cele mai mci. In acest mod, fiecare depinde de celalalt.

Daca astazi discutati cu un fermier din China, Rusia, Europa sau America, care se ocupa de cultivarea orezului sau produselor din lapte sau carne, etc acesta va va spune ca fiecare trebuie sa faca ceva pentru ca in lume exista anumite structuri: Argentina produce carne, China altceva, si asa mai departe.

Eu m-am intalnit cu acest lucru. De curand am fost in America de Sud si de Nord si am vorbit cu oamenii care sunt implicati in agricultura. Ei stiu foarte bine ce se intampla in lume in acest domeniu, si nu numai in domeniul lor, ci si in altele.

Astazi un fermier care cultiva sa spunem piper rosu, cunoastre toate noutatile relevante pentru domeniul sau si este informat  cu privire la acesta. Inseamna ca o persoana este in mod constant dependenta de ceilalti. Persoana stie ca daca se intampla ceva undeva sau daca nimeni nu are nevoie de cultura sa, atunci el nu mai castiga.

Asta inseamna ca sentimentul general de dependenta ajunge chiar si la cele mai mci ferme iar in urmatorii ani si la oamenii obisnuiti.

Din “Discutie despre Educatia Integrala” 29/05/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed