O femeie a secolului 21, Partea 1

630.2Istoria cunoaște multe femei care au fost pioniere, care au deschis drumuri și au făcut schimbări în lume punând bazele unei societăți mai progresiste. De obicei, de la o femeie erau necesare eforturi eroice pentru a depăși stereotipurile stabilite și a merge împotriva normelor și tradițiilor culturale acceptate.

Cu toate acestea, cea mai mare parte a istoriei a fost scrisă de bărbați și există foarte puține nume de femei în ea. Femeile au rămas mereu pe plan secund. La urma urmei, istoria se dezvoltă în conformitate cu structura generală a societății, a universului și a întregii creații, care constă din zece Sefirot.

Această structură se dezvoltă de sus în jos, de la Sefira Keter până la Malchut. Deși totul este destinat lui Malchut, pentru partea feminină a structurii, până îi vine rândul, până se dezvoltă întregul sistem, rolul femeii este ascuns.

Acest lucru este evident de-a lungul istoriei, printre toate națiunile și în orice moment. Numai în poporul Israel rolul femeii a fost întotdeauna mai pronunțat decât la ​​alte popoare, așa cum reiese din aceste nume din Tanakh: Eva, soția lui Adam și marea profetesă Batya, fiica Faraonului care l-a crescut pe Moise.

Batya” înseamnă „fiica Creatorului” (Bet-Yod-Hey), ceea ce indică destinul ei suprem. Tanakh-ul povestește despre multe femei care au jucat un rol special în istorie și întotdeauna unul pozitiv.

În timpul ultimului exil de 2.000 de ani, rolul unei femei a intrat într-o ascundere și mai mare. Cu cât exilul era mai lung și mai adânc, cu atât rolul unei femei rămânea în umbră. Acum, pe măsură ce ieșim din acest exil, femeile capătă din ce în ce mai multă libertate și un rol din ce în ce mai important. În secolul trecut au avut loc schimbări deosebit de mari și cu atât mai mult în secolul nostru 21, când femeia devine partea dominantă în dezvoltare.

Acest lucru este foarte vizibil în lumea modernă, unde multe femei dețin poziții de conducere în întreprinderi și chiar ca președinte de țări. Nu numai că puterea feminină crește, dar imaginea unei femei devine din ce în ce mai importantă. Ca urmare, vedem că întreaga lume există pentru a ridica Malchut, partea feminină, deasupra tuturor modelelor lumii.

Deși Malchut a fost întotdeauna în ascundere, deoarece este ultima Sefiră, în ultima etapă devine cea mai importantă, iese din ascundere și se dezvăluie în lumina reflectată până la Keter. Se pare că rolul unei femei este cel mai important. Deși este scris că „Toată cinstea [o așteaptă] pe fiica regelui care este înăuntru” (Psalmii 45:14), pentru că ea a fost întotdeauna ascunsă, acum ea vine în prim-plan și începe să se descopere ca fiind cea mai importantă parte.

Cred că secolul 21 ar trebui să le acorde femeilor mai mult timp pentru a merge mai departe și a învăța despre rolul lor în corectarea lumii. Astfel de femei vor putea conduce lumea către scopul înalt care este în fața noastră.

Pe vremuri, dezvoltarea unei femei a fost întotdeauna întârziată în raport cu dezvoltarea generală. Femeia aparține celei de-a zecea părți a structurii generale: Keter, Hochma, Bina, Hessed, Gevurah, Tifferet, Netzach, Hod, Yesod, iar ultima, Malchut, este partea feminină a sufletului. Dar când Malchut începe să primească, când există deja restricții, ecran și lumină reflectată în care Malchut ajunge la Keter, atunci lumina vine și luminează toate Sefirot. Lumina directă și cea reflectată se conectează împreună.

Anterior, omenirea a neglijat rolul unei femei și nu i-a apreciat valoarea. Dar toate acestea trebuie corectate astăzi, când ajungem la ultima etapă în care o femeie trebuie să crească și să se dezvăluie.

În secolul al XIX-lea a avut loc o schimbare calitativă, iar forța feminină a început să pătrundă. Femeile au primit dreptul de vot la alegeri și acces la învățământul superior. Acest lucru a avansat nu numai femeile înseși, ci și întreaga societate, păturile sociale inferioare. O femeie nu intră doar pe scena istorică, socială și publică, ea trage și straturi sociale slabe, care altfel nu ar putea avansa.

O femeie schimbă totul. Trebuie doar să dăm loc unei singure femei, să îi permitem să se exprime și toată viața se schimbă. Acest lucru are loc mai ales în timpul nostru, pentru că ajungem la sfârșitul corectării lumii. Mai sunt multe de corectat, dar suntem deja aproape de linia de sosire. Prin urmare, rolul femeii devine din ce în ce mai vizibil pe zi ce trece.

O femeie va cere din ce în ce mai mult pentru că forțele naturii o împing să facă acest lucru. Pe de altă parte, jumătatea masculină a umanității se va închina din ce în ce mai mult în fața femeilor. Prin urmare, este necesar să le explicăm femeilor rolul lor, și responsabilitatea lor de a-l îndeplini și a nu-l neglija.

Dacă femeile nu își îndeplinesc rolul de lider, par că îl lasă pe seama bărbaților. Dar bărbații nu mai pot acționa așa cum o făceau înainte. Se dovedește că bărbații nu mai acţionează, iar femeile încă nu o fac, iar noi cădem între două stări, ceea ce este foarte periculos. Acesta este momentul în care intrăm astăzi.

KabTV “Femeile în noua lume” 05.07.2020, Partea 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed