O grijă primară

Întrebare: În ce măsură trebuie să fie strânsă conexiunea între profesor şi participanţii ce primesc o educaţie integrală?

Răspuns: Studentul care participă nu poate avansa fără un ghid. Ghidul trebuie să se impună în faţa studentului altfel, persoana va pluti acolo unde este, va fi complet “dispersată” în tot soiul de implementări ce nu o vor aduce la niciun rezultat. Va fi un fel de suferinţă. Aparent, oamenii vor face ceva dar nimic nu va ieşi din asta.

Lucrul principal este ca noi să-i învăţăm la sfârşitul fiecărui atelier să simtă rezultatul acestuia, care este cadrul de la care noi toţi împreună obţinem energie, o stimulare şi o căldură. După atelier, am plecat cu un alt punct de vedere asupra lumii şi, pentru câteva zile, chiar săptămâni, pot să mă simt o persoană complet diferită. Mă comport diferit cu copiii, familia, cu societatea, cu mai multă răbdare, cu mai multă prietenie. Încep să simt că mă găsesc în armonie nu doar cu societatea umană, vecinii şi aşa mai departe, dar şi cu natura şi vreau ca toată lumea să simtă asta.

Acest lucru ar trebui să mă ridice şi asta depinde de frecvenţa atelierelor. Este foarte posibil ca, pentru începători, să organizăm ateliere de două ori pe săptămână dar, în aceeaşi măsură, în fiecare zi. Se pare că este necesar să se facă prin internet. După un singur atelier fizic, să facem trei sau patru ateliere virtuale până la următoarea întâlnire fizică.

 Fiecare persoană are nevoie de astfel de griji primare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: