O persoana noua pentru o epoca noua

O problema majora a momentului este cresterea acuta a somajului cauzata de criza economica. La urma urmei, noi am construit o societate in asa fel incat sa se produca tot mai multe produse si sa indoape pe fiecare persoana cu tot ceea ce este posibil. Facand asta, noi am abuzat de capacitatile noastre si producem un curent nesfarsit de lucruri pe care oameni le arunca cat mai repede ca sa cumpere altele noi, totul pentru imbogatirea producatorilor.

Oricum, criza a venit iar cererea nu mai e ceea ce ar fi putut fi intr-o societate de consum in dezvoltare. Dimpotriva, societatea isi reduce consumul si, ca efect, totul incetineste si se sfarama. Industria slabeste, companiile dau faliment si trag dupa ele sistemul financiar: banci, asigurari si firme de investitii. Ca rezultat, expertii estimeaza ca doar 10% din populatia lumii va lucra pentru a ne furniza tot ceea ce este necesar pentru trai, iar munca celorlalti pur si simplu nu va fi necesara.

Astfel, dintr-odata, gasim milioane de oameni care raman fara un loc de munca. Oricum, exista o metoda conform careia milioanele de persoane care lucrau in industrie sau birouri si care parasesc piata muncii sa fie capabili sa inceapa o noua munca. De aici in colo sarcina lor va fi sa formeze echilibrul nostru cu natura, sa initieze schimbari sociale si umane. Este necesar sa se creeze o noua fiinta umana pentru o noua era in care tocmai intram.

Din Kab Tv „O Viata Noua”#20, 28.03.12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: