O renunţare benefică

Întrebare: Un antreprenor din cadrul comunităţii directorilor generali poate cere respect prin renunţarea la excedente, rezerve şi privilegii?

Răspuns: Cred că, treptat, vom realiza asta. Întreprinderile se conectează cu miliarde alte mici întreprinderi: furnizori, cumpărători, etc. deci, oricum ei vor fi mereu egoişti.

Ei nu pot trece brusc pe un alt drum şi să conducă în alt mod. Întreprinderile vor rămâne aceleaşi, toate excedentele şi rezervele iniţiale ar trebui să meargă într-un fond general pentru a fi distribuite programelor sociale pentru comunitate.

Noi vorbim despre atenuarea atmosferei egoiste care predomină în lumea de astăzi. Ea trebuie să aibă ca obiectiv alinierea întregii societăţi la un anumit echilibru în care vom reduce, treptat, ego-ul individual al fiecărei persoane şi vom compensa acest lucru prin construirea sentimentelor corecte în mediul în care persoana care lucrează pentru binele societăţii va fi respectată. Şi, întreaga comunitate tratează o astfel de persoană şi familia sa cu respect şi reverenţă.

Atunci când un astfel de mediu este creat în jurul unui om de afaceri, inevitabil începe să creadă că un salariu mai mic decât înainte îi este suficient. Un venit mediu va face posibil să i se taie toate “grăsimile” fără a pierde confortul şi să transmită avantajele celor din jurul lui, înlocuind excesul de bani prin respect şi iubire.

Din kab.tv, “Prin timp”, 16.09.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: