O soluție la teroare, Partea 1 – Secretul armei unității

Întrebare: Ați spus că singurul mijloc de combatere a terorii este conexiunea și unitatea poporului evreu prin metoda Cabalei. Aceasta înseamnă că în loc de soldați avem nevoie de oameni religioși care studiază Tora?

Răspuns: Baal HaSulam explică diferența dintre cei care studiază Tora în sens religios obișnuit și cei care studiază partea interioară a Torei, care înseamnă înțelepciunea Cabalei, corectând astfel lumea.

Nu este vorba despre respectarea Mitzvot (comandamentelor) materiale, ci despre principala Mitzva a Torei, care este dragostea pentru ceilalți: dragostea întregului popor israelian. Munca noastră principală este intenția noastră.

Baal HaSulam împarte națiunea israeliană în oameni nereligioși și oameni conectați la forța superioară. Cei din urmă sunt divizați în aceia care se angajează în partea internă a Torei, adică în înțelepciunea Cabalei și aceia care se angajează în Mitzvot materiale.

Atunci când vorbim despre metoda prin care să unim poporul lui Israel, noi vorbim doar despre intenția interioară și nu despre Mitzvot materiale.

Întrebare: Nu credeți că există o soluție mult mai simplă, cum ar fi izolarea Gazei, care să pună capăt terorii?

Răspuns: Nu sunt expert în strategie militară, dar știu un lucru: chiar dacă noi am deține toate armele și banii din lume iar restul lumii nu ar avea decât ura pe care o simt pentru noi, tot nu am putea trăi în siguranță.

În fond ura pe care o simte lumea pentru Israel este aprinsă de sus pentru a conduce întreaga creație către adeziunea cu Creatorul. De aceea nu ne va fi de ajutor nici o acțiune din lumea aceasta, fie ea economică, socială sau militară, cu excepția uneia singure: intenția noastră de a uni tot poporul lui Isarel.

Acest proces unificator ar trebui să fie condus de un grup care adaugă la acesta intenția corectă de a aduce mulțumire Creatorului, adică de a realiza dorința Sa de a face bine ființelor create. În acest scop, trebuie să ne adresăm întregii umanități și să conectăm toți oamenii cu forța superioară, așa după cum este scris: „Casa Mea va fi numită casă de rugăciune pentru toate națiunile.”

Din partea a treia a lectiei zilnice de Cabala din 11/05/15, Scrierile lui Baal HaSulam

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: