O soluție la teroare, Partea 2 – Educație trans-națională și nu utopie

Întrebare: Cum intenționați să uniți poporul dacă 40% din cei care trăiesc în Israel cred în venirea lui Mesia, 40% cred că putem dobândi pacea printr-o înțelegere cu Iranul, cu ISIS și palestinienii, iar 20% ne urăsc și visează să ne arunce în mare? Este oare o utopie să credem că poate fi realizată o unitate oarecare aici?

RăspunsDesigur că unificarea nu este posibilă cu actuala ruptură care există între oameni și grupuri sociale. Atunci venim și spunem că „dragostea acoperă toate greșelile” – această valoare va fi fundația unei noi educații naționale.

Îi acceptăm pe oameni așa cum sunt ei, fără să suprimăm nimic. Educația le va furniza explicații astfel încât să ne asigurăm că ei vor înțelege că trebuie să ne unim mai presus de diferențele dintre noi. Este foarte bine că națiunea Israelului nu este o masă gri, amorfă și are atât de multe curente și opinii.

Oamenii fierb și dau în clocot ura și furia iar noi nu ar trebui să distrugem aceste sentimente să le acoperim cu un strat lucios, așa cum procedează alte metode. Trebuie să învățăm cum să construim o conexiune reciprocă puternică, peste toate aceste diferențe, iar  asta înseamnă în practică să ne iubim.

Deși îi urăști pe cei din jurul tău din anumite motive, tu trebuie să înveți să-i iubești. Trebuie să învățăm cum să ne integrăm cu ceilalți și să construim între noi dragostea și nu ura: iubirea pentru ceilalți, pentru Creator și pentru tine însuți.

În acest fel conectăm cele două lumi. Urâm tot ceea ce nu aparține „Eu-lui” nostru, de aceea trebuie să începem să ne conectăm cu ceea ce ne este opus. În acest fel construim un vas pentru atingerea lumii superioare.

Nu este posibil să-i facem pe toți asemenea nouă, pentru a ne simți bine atunci când ne conectăm cu ei. Noi trebuie să-i iubim pe ceilalți nu pentru că ne sunt similari, ci pentru că avem un scop comun, de a fi o singură națiune, de a-i înfrânge pe dușmanii noștri, de găsi o soluție pentru a putea trăi.

Cum putem ajunge la o asemenea unitate, peste egoismul nostru? Există metoda de lucru în cercuri, în care putem crea o forță specială care nu există în fiecare dintre noi separat.

Dacă însă ne conectăm și ne unim în concordanță cu anumite legi pe care le-au pregătit cabaliștii pentru noi, atunci creăm între noi forța unității, în ciuda diferențelor dintre noi. Această forță ne ajută să realizăm unitatea peste ură și să acoperim cu dragoste toate păcatele noastra.

Din partea a treia  Lectiei zilnice de Cabala din 11/5/15, Subiectul lectiei: “Răspunsul la terorism — Întărirea fundației națiunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed