O soluție la teroare, Partea 3 – Conceptul de unitate națională

Întrebare: Conceptul de unitate națională și de reînsuflețire a poporului miroase a fascism.

Răspuns: Dacă o persoană se îngrijește de sine, de familia sa, de partidul său sau de poporul său, este posibil ca oricând să fie acuzat de fascism și naționalism.

Însă totul depinde de intenție, cu alte cuvinte, care este scopul lui: să-i controleze pe cei care trăiesc în afara națiunii sale și pe conaționali, sau să le aducă bunăstare.

Conform acestui criteriu este necesar să examinăm intenția și nu să lipim etichete. Dacă eu chem la unificarea grupului nostru și la unificarea poporului, în primul rând este necesar să se examineze care este scopul acestei unități. Este ea în beneficiul lumii, sau urmărește răul acesteia? Altfel aceste afirmații sunt lipsite de fundament.

Nu orice unitate este fascism. Poate să fie numită fascistă mișcarea chibuțurilor? Totul depinde de răspunsul la întrebarea: de ce ne unim? Eu nu am intenția de a provoca nici un fel de rău nimănui prin unitatea noastră, nicidecum să aduc prejudicii populației arabe din Israel.

Fiecare popor trebuie să-și protejeze unicitatea, caracteristicile, concepțiile și înclinațiile sale. Noi realizăm unitatea peste toate aceste diferențe și astfel putem beneficia de toată bogăția și diversitatea unității.

Crezi că unitatea îi va transforma pe toți în roboți cu fețe identice, dar noi nu vorbim despre o astfel de unitate.

Și totuți vedem cum, pe de o parte, lumea devine tot mai conectată în reciprocitate, dar pe de alta, cum fiecare popor devine tot mai dezvoltat și mai izolat. Cum atunci este posibil să conectăm aceste două tendințe? Fiecare aspiră să iasă în evidență și, cu toate acestea, individualiștii trebuie să se conecteze, să se înghesuie sub aceeași umbrelă.

Trebuie să realizăm o asemenea unitate în care să nu vătămăm individualitatea niciunei persoane și a niciunui popor.

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala din 11/5/15, Subiectul lecției: “Răspunsul la terorism— Întărirea educației națiunii”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed