O soluție la teroare, Partea 7. O baterie Bipolară

Întrebare: Oamenii spun că în cazul în care situația economică oferă tuturor un standard egal de viață, națiunea se va uni, deoarece concurența care duce la separare va dispare.

Raspuns: Nu am văzut niciodată ca averea să ducă la unitate. Prosperitatea nu reduce ura reciprocă nici un pic, dar aceasta e foarte relativ pentru că ego-ul fiecăruia obligă la invidie pe alții.

Chiar dacă toată lumea ar avea un venit de un milion de dolari pe lună, aceasta nu ne-ar ajuta să ne iubim unul pe altul. Toată lumea pur și simplu ar construi un gard mai mare în jurul valorilor sale.

Nicăieri în lume egalitatea nu a condus la unitate. Egalitatea este de fapt o noțiune pe care o persoană este imposibil sa o atingă, deoarece egoistul mereu va crede că alții au primit mai mult. Egalitatea este posibilă numai atunci când proprietatea tuturor este luată, și sunt puși în spatele gratiilor și li se dă 400 de grame de pâine pe zi. Atunci toți ne-am simți egali.

Toate aceste idei sunt bazate pe cunoașterea naturii noastre egoiste, și a faptului ca a fi bine în exterior, nu garantează relații sociale bune. Puteți vizita partea cea mai exclusivistă din Los Angeles, Beverly Hills, unde trăiesc cei mai bogați oameni, în scopul de a afla care sunt relațiile reciproce dintre ei.

Întrebare: Deci, ce poate uni oamenii?

Răspuns: Forța unității există în natură pe toate nivelele sale. În Mineral, vegetal, animat, și vorbitor, există două forțe active, de operare: pozitiv și negativ.

La nivel uman  nu este nimic altceva decât minus. Unde este  plusul nostru?, când putem efectua orice fel de fapte bune, nu fapte bune”, prin care sperăm să câștigam ceva, ci fapte care nu aduc  nici un auto-beneficiu?

Nu există nici o astfel de baterie, cu doi poli într-o persoană, cu plus și minus. O persoană este gestionată de o forță negativă. Aceasta este unicitatea omului față de  restul naturii, trupul său, și întreaga lume, înconjoarătoare este gestionată într-un mod echilibrat de plus și minus.

Noi trebuie să generăm forță de natură pozitivă, astfel încât aceasta să echilibreze natura umană. În caz contrar, este imposibil să facem ceva. Ego-ul uman este sursa unică a tuturor relelor din lume. Nu numai înțelepciunea Cabalei susține aceasta ci si ecologiștii și economiștii.

Deci, unde putem găsi forța pozitivă bună pentru a echilibra egoul nostru? Dacă nu o vom găsi, suntem sortiti să  avansăm spre auto-distrugere. Dar există o metodă, înțelepciunea Cabalei, care ne poate oferi o forță pozitivă care va echilibra forță malefică. Întreaga lume are nevoie de ea foarte mult, fiecare guvern și fiecare națiune.

Din a 3-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 11/5/15, Lecția pe tema „Răspunsul la terorism – Consolidarea bazelor Neamului”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: