O soluție la teroare, Partea 6. Economie și Teroare.

Comentariu: Este cunoscut faptul că baza unui stat puternic nu este unitate națională, ci o economie puternică, eradicarea sărăciei și un standard mai ridicat de viață.

Răspuns: Economia pierde fosta sa importanță în lume. Nu ne putem pune viețile la cheremul economiei, deoarece nu știm ce determină economia. În trecut, am crezut că am înțeles legile economice ale economiei, dar astăzi principiile vechi sunt distruse și nu mai funcționează. Puterea economică nu mai garantează nimic.

O țară poate fi din punct de vedere economic cea mai puternică din lume, dar aceasta nu garantează securitatea. Ce poate face o țară în cazul în care 20% dintre cetățenii săi ies în stradă și ucid oamenii cu cuțitele?

Ce vom face dacă toți arabii ne vor ataca cu cuțite-copii, adulți, băieți, fete, bărbați, femei, bolnavi și sănătoși – unde să ne ducem cu toții? Ce are a face cu economia?

Dimpotrivă, mai mulți bani și  investiții, cu atât mai mult ne va distruge. Israelul face donații semnificative în Fâșia Gaza și toată lumea poate vedea că aceasta nu contribuie la sporirea siguranței în această regiune.

Capul ierarhiei teroriste este condus de o ideologie care nu are nimic de-a face cu nivelul de trai. Îmbunătățirea nivelului de trai al arabilor nu va opri atacurile lor asupra noastra. Chiar dacă le-am distribui produse gratuite, ei nu vor fi fericiți. Ei sunt gata să moară de foame și să sufere, atâta timp cât aceștia ne pot distruge.

Ne putem înarma cu mii de avioane și tancuri, dar asta nu va ajuta. Vezi cum lumea  încearcă să zdrobească teroriștii în Siria și Irak, și toate eforturile lor sunt în zadar. Doua milioane de refugiați arabi au pătruns deja în Europa și au pus capăt vieții europene pașnice. În curând europenii înșiși vor începe să fugă din Europa.

Prin urmare, singurul mijloc de a garanta securitatea este unitatea poporului în conformitate cu metoda specială pe care înțelepciunea Cabalei o oferă.

Din a 3-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 11/5/15, Lecția pe tema: „Răspunsul la terorism – Consolidarea bazelor Neamului”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed