“Pasiune pură pentru putere” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinPasiune pură pentru putere

Chinese President Xi Jinping prepares to leave at the end of the closing session of the National People's Congress (NPC) at the Great Hall of the People in Beijing, China March 11, 2021. REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Cu câteva săptămâni în urmă, un titlu uimitor pe Daily Mail anunța: „Școlile britanice se vând la Beijing: instituțiile private nu numai că sunt cumpărate de firmele chinezeşti, dar unele oferă lecții aprobate de comunişti, care sunt o amenințare pentru libera exprimare”. Povestea afirma că „sute de școli independente aflate în grave strâmtorări financiare datorită pandemiei de coronavirus sunt vizate de investitorii chinezi” și „Experții anticipează o„ frenezie alimentară ”ca firme, inclusiv unele conduse de membri de rang înalt din guvernul chinez al Partidului Comunist, caută să-și extindă influența asupra sistemului educațional al Marii Britanii. ”Până în prezent, „Șaptesprezece școli sunt deja deținute de companii chineze”, dintre care nouă „sunt deținute de firme ai căror fondatori sau șefi sunt printre cei mai înalți membri ai Partidului Comunist din China”.

Suspiciunea și dușmănia din întreaga lume se intensifică până la punctul în care ne apropiem de un alt război mondial. Nimeni nu poate câștiga acest război, deoarece toți suntem dependenți unul de celălalt, dar dacă nu înțelegem asta vom intra oricum în război și toată lumea va pierde teribil.

Această revelație nu ar trebui să ne surprindă. Chinezii nici măcar nu se sfiesc de intențiile lor. Potrivit povestirii, „O firmă a recunoscut că achiziția de școli britanice are drept scop [sprijinirea] controversatei strategii a Chinei Belt And Road, care are ca scop extinderea influenței globale a Beijingului”.

De fapt, cred că este mult mai mult decât atât. Agenda chineză este foarte simplă: să cucerească lumea fără a o distruge. Deoarece nu sunt europeni, nici măcar americani, trebuie să ocolească puţin cum ar fi să treacă prin sistemul de învățământ, dar acest lucru nu îi va opri. Chinezii își doresc un singur lucru: hegemonia chineză. Nu există nicio ideologie în spate, nu socialism, nu comunism și nu capitalism. Nu trebuie să renunți la nimic pentru a obţine dominație, motiv pentru care ambiția lor este atât de greu de sezizat. Ei nu se împuternicesc pentru a promova o idee, ci pentru putere de dragul puterii. Odată ce cumpără ceva, știu că este al lor și acesta este sfârșitul; sunt fericiți că este al lor.

Ce înseamnă acest lucru pentru noi? Este o prezentare a egoului foarte simplă. De secole, ego-ul chinez a fost latent, iar acum izbucnește.

Cu toată sinceritatea, dacă pot obține ceea ce am nevoie, serviciul sau produsul pe care îl doresc, nu-mi pasă cine îl deține. Acesta este motivul pentru care nu văd nicio problemă reală aici, deoarece unii încearcă să facă această invazie mascată. Dacă cumpără o companie, dar aceasta continuă să funcționeze ca înainte, atunci ce diferență există cu adevărat? Proprietatea nu este un lucru care mă deranjează.

Cred că punctul cel mai important este că trebuie să știm că, dacă vrem să folosim ceva corect, o putem face doar prin conexiune reciprocă și dependență reciprocă. Numele proprietarului nu face nicio diferență. Ar trebui să ne îndreptăm atenția de la luptele pentru putere la o luptă pentru conexiune, pentru legături între întreaga umanitate.

Suspiciunea și dușmănia din întreaga lume se intensifică până la punctul în care ne apropiem de un alt război mondial. Nimeni nu poate câștiga acest război, deoarece toți suntem dependenți unul de celălalt, dar dacă nu înțelegem asta vom intra oricum în război și toată lumea va pierde teribil.

Prin urmare, dacă dorim securitate, ar trebui să ne concentrăm atenția de la pasiunea pentru putere la pasiunea pentru conexiune. Și cu cât mai mulți oameni se alătură mișcării, cu atât mai repede se va răspândi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: