Pentru binele familiei, aş face orice

Întrebare: Există conceptul de „motivaţie” care înseamnă dorinţele interioare ale unei persoane. Şi există noţiunea de „influenţă”, care apare atunci când influenţăm un coleg pentru a ridica diferite tipuri de dorinţă în el. În toate cazurile, de unde trebuie să provină motivaţia muncitorilor şi managerilor: din interior sau din exterior ?

Răspuns: Nu trebuie să vină de la muncitori sau manageri, ci din experţi în studiul educaţiei integrale care muncesc pentru această companie şi înţeleg mai bine ce pot face pentru a realiza o satisfacţie în echipă. Omul are nevoie de o recompensă, nu la sfârşitul lunii, când primeşte salariul, ci direct în timpul lucrului.

„Lucrez cu toată lumea. Evenimente interesante sunt puse în scenă pentru noi, bomboane distribuite în timpul lucrului, cadourile sunt trimise soţiei şi copiilor”, etc.

Toate aceste elemente sunt lucruri mici. Dar cu acestea, o persoană simte căldura, se simte recompensată. Pentru ea, munca devine o extensie a familiei. Şi cum această familie este a mea, sunt pregătit pentru a-i da! Lucrez pentru ea! Mai multă muncă, mai multă plăcere, primesc prin dăruirea mea. Şi chiar prin separare, departe de mine. Există un efect suplimentar, un sens, efectul sacrificiului de sine. Există ceva de acest gen într-o persoană, în special în Rusia.

Dar trebuie utilizat cu extremă prudenţă, delicat, astfel că aceasta produce satisfacţie şi abundenţă într-o persoană, şi apreciează munca graţie sentimentelor interioare, ce ar putea atrage o persoană şi ar conecta-o la un loc. Acest lucru i-ar da motivaţia să simtă că munceşte în familie şi în interesul familiei. Poate că este un sentiment fals, dar, în cazul în care apare, atunci persoana nu pune obstacole colegilor de muncă, nu distruge echipamentul societăţii, economiseşte elctricitate, etc.

Dintr-o dată, noi descoperim aceste rezervoare şi oportunităţi în el, că nu trebuie să-l forţăm să economisească sau să facă altceva, urmând instrucţiunile. Aceasta nu va funcţiona astfel!

Şi apoi, totul se face automat. Lucrul important este de a trezi această motivaţie într-o persoană, sentimentul că funcţionează în mediul înconjurător, aşa cum se întâmplă acasă. Acest sentiment trezeşte resurse enorme.

 

Kab.tv, „Secrete profesionale”, 06.02.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: