“Pentru ce ar trebui să trăiesc?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanLaitman, pe Quora: Pentru ce ar trebui să trăiesc?

Care este înţelesul vieţii? Este să ne ridicăm la un nivel la care devenim una cu sursa vieții noastre – în timp ce suntem în viață.

În înțelepciunea Cabalei, acea sursă are diferite nume, inclusiv „Creatorul”, „natura”, „lumina superioară”, „forța superioară” și altele. Este în esență o forță de iubire și dăruire, care a emanat totul, iar  în Cabala studiem cum a creat totul printr-un proces numit „cele patru faze ale luminii directe”, o serie de cauze și efecte care duc la crearea și dezvoltarea noastră aici în lume.

În timp ce ne aflăm în realitate, o cunoaștem ca „lumea noastră”, adică o percepție și o senzație a realității prin simțurile vederii, auzului, mirosului, atingerii și gustului, scopul nostru este să ne întoarcem de unde am venit, până când ajungem la adeziune cu sursa vieții noastre. Cabala numește procesul de a ne întoarce înapoi de unde am venit, „urcarea scării de jos în sus”.

Când vom ajunge la destinația finală a vieții – adeziunea la sursa vieții noastre, Creatorul – vom experimenta nou descoperita armonie eternă și perfecțiunea. Mai mult, tot ceea ce experimentăm în prezent, un număr tot mai mari de probleme, crize, suferințe și lipsă de împlinire, sunt toate elemente necesare unui proces de maturizare, care ne pregătește treptat să devenim dispuși și gata să urcăm scara, înapoi la sursa noastră.

Bazat pe lecția „Fundamentele Cabalei” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pe 16 decembrie 2018. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed