Pentru un student japonez

Comentariu: Acum câțiva ani, gara Kami-Shirataki în Hokkaido, Japonia a fost închisă pentru că nu mai erau suficienţi pasageri. Dar s-a dovedit acum ca exista totuşi un singur pasager în acest oraș, o elevă de liceu, care lua trenul în fiecare zi. Deci, compania feroviară a ținut stația deschisă, oprind trenul în gară în funcție de programul ei de la şcoala. Conducerea feroviara va închide stația în luna martie, 2016, când eleva va încheia studiile.

Răspuns: Pe de o parte, atunci când îţi ignori mintea și asculţi numai emotiile, poţi fi emoționat până la lacrimi de această poveste și se poate face un film despre ea. Este bine pentru omenire să simtă o astfel de îngrijorare unul faţă de altul.

Pe de altă parte, dacă te gândești la asta, sunt oameni care sunt flămânzi și care nu dispun de necesitățile de bază. Este scump să exploatezi trenul înainte și înapoi din şi către orașul respectiv și, probabil, costă câteva mii de dolari pe zi. Este total inutil și nerentabil, precum și faptul că un stat nu ar trebui să se comporte în acest fel. Aceasta este o campanie de PR evidentă, și ceea ce este si mai mult, nu sunt relații publice bune, deoarece există alte probleme mai importante care ar putea fi identificate și rezolvate.

Această acțiune nu are sens din punct de vedere cabalistic, deoarece nu schimbă nimic în lume. Oamenii nu fac obiectul corecției în acest fel. Lumea trece prin corecție doar prin conexiunea corectă și unitatea minții și a sentimentelor. Nu există nici o minte aici, ci doar emoții.

Nu știu ce i-au determinat pe japonezi să ia această decizie. Poate că este într-adevăr filozofie japoneză pură, dar nimic mai mult decât atât. Dacă aș fi avut ocazia, aş opri imediat această operațiune inutilă a trenului, aş oferi o altă soluție, și aş îndrepta toate mijloacele pentru a rezolva alte probleme.

Să îi urăm noroc acestei fete. E frumos să cred că mai există acțiuni care provin aparent din iubire absolută.

Din emisiunea de pe KabTV „Ştiri cu Michael Laitman” 1/11/16

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed