“Pot evreii americani și israelieni să rămână împreună?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Pot evreii americani și israelieni să rămână împreună??

Un sondaj recent al evreilor mileniali din SUA și Israel, realizat de Comitetul Evreiesc American, arată că aproximativ un sfert dintre respondenții din SUA au fost forțați să-și ascundă evreimea din cauza climatului anti-Israel, ceea ce a făcut, de asemenea ca aproximativ un sfert dintre respondenți să regândească legătura lor cu Israel.

În vremurile în care climatul anti-israelian se intensifică, evreii americani și israelieni pot rămâne împreună ca urmare a întăririi noastre – evreii. De asemenea, trebuie să definim cu exactitate ce înseamnă a fi evreu și ce înseamnă a fi israelian în statul Israel și în lumea de astăzi.

Un evreu este cel care aspiră la unitate cu toată lumea (cuvântul ebraic pentru „evreu” [Yehudi] provine din cuvântul pentru „unit” [yihudi] [Yaarot Devash, Partea 2, Drush nr. 2]). Oamenii care nu au nicio aspirație pentru unitate nu pot fi considerați evrei.

Dacă acceptăm și începem să trăim conform adevăratului sens spiritual de a fi evreu, atunci locul de reședință al cuiva nu ar conta, fie că este Israel, America sau pe Lună. Am trăi cu toții după aceleași valori. Dacă aspiri să te conectezi pozitiv cu ceilalți, atunci ești evreu pentru că vrei unitate cu toată lumea.

Bazat pe videoclipul „Pot evreii americani și israelieni să rămână împreună?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: