Pregătirea pentru căsătorie

Întrebare: Atunci când analizăm sistemul de dezvoltare a copilului, stagiile sunt definite de la vârsta de zero la trei ani, de la trei la șase ani, etc. În relațiile din familie există de asemenea astfel de stagii?

Răspuns: Înainte de căsătorie, eu aș recomanda, cu tărie, ca toate fetele și toți băieții să urmeze cursuri speciale în care să studieze anatomia, fiziologia, psihologia și educația integrală. Le-aș acorda timp, nici o căsătorie fără diplomă. Lăsați-i să dezbată între ei, atâta timp cât vor.  

Este păcat de risipa de timp, resurse, energie și sănătate a oamenilor, pentru tentative nereușite de a întemeia o familie. Iar această risipă lasă urme.

Indiferent de interlocutor, toți cei cu care am stat de vorbă s-au simțit răniți, în special dacă au copii. Poți divorța, dar copiii rămân. Copiii consideră plecarea tatălui ca fiind o trădare. Chiar dacă acum petrece cu ei mai mult timp decât atunci când trăiau sub același acoperiș, chiar dacă le aduce cadouri, ei tot îl vor considera un trădător. Dar, dacă tatăl trăiește în familie, deși nu le dedică mult timp și chiar îi pedepsește, atunci el este tatăl lor

Este necesar să explicăm toate acestea tinerilor, să le arătăm scene din viața reală, astfel încât ei să poată simți totul. Atunci ei vor dezvolta o atitudine complet diferită față de uniunea în care intră.

Din “Discutie asupra educatiei integrale” 7/8/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed