Priveste înainte, nu fi blocat în prezent

Avem nevoie să înţelegem că există o dezvoltare bună şi minunata acolo pentru noi. Noi primim înţelepciune suplimentara pentru a contracara egoismul nostru distructiv şi aceste două forţe în noi sunt capabile sa ne ajute in avansarea noastră. Aici vom dobândi o oportunitate de a înţelege unde este libertatea noastră de alegere. Este exact în mijlocul acestor două forţe.

Pe de o parte, avem o  forţă „urâta”, în timp ce pe de altă parte, o forţă bună şi rezonabila destinata să ne ajute. Pana la urma, noi, ca oameni cu adevărat pretuim şi respectam înţelepciunea. Astfel, putem găsi calea adevărată între natura urâta şi mintea înţeleapta, o cale care este buna atât pentru noi, cat şi pentru nivelurile neinsufletit, vegetativ, şi animal ale naturii, ecologia. Rezultatul este că vom fi în armonie cu toate formele de viaţă, cu Natura.

Aceasta înseamnă că toată suferinţa pe care o experimentăm este în esenţă o invitaţie de a utiliza în mod corect şi echilibrat alegerea noastră liberă şi pe cele două forţe care sunt la dispoziţia noastra. Puterea mintii ne permite sa ne ocupam de egoismul nostru şi sa-l dirijam pe calea cea dreapta. Nu trebuie să fie distrus, asa cum  diferite tehnici şi credinţe tind s-o facă. Trebuie să înţelegem că nu există nici un rău în Natură. Singura data cand forţa negativă se transformă în rău este atunci când nu utilizam forţa pozitivă, necesitând astfel nevoia noastră de a învăţa s-o aplicam.

Cineva nu trebuie să judece rezultatul prin stadiul sau actual. Este scris, „Nu arăta unui prost jumătate din muncă.” Cu alte cuvinte, nu este nimic de care sa ne plângem în mijlocul călătoriei, deoarece în acest fel suntem proşti. Dimpotrivă, trebuie să vedem imaginea curentă în funcţie de cât de mult este îndreptată spre scop şi avem nevoie să înţelegem că fiecare etapă a călătoriei este necesara pentru atingerea acestui scop minunat. El straluceste spre noi din departare şi venim mai aproape de el, continuând să ne corectam viaţa. Există într-adevăr un viitor mai bun pentru noi acolo.

Şi acesta este motivul pentru care cineva nu trebuie să trateze natura, pe sine şi pe alţii rau. Cineva nu trebuie să aibă cerinţe şi reclamaţii nejustificate, sau critica, dispreţ sau ura fără un motiv. Trebuie să înţelegem că noi toţi trecem prin etape ale acestui proces şi trebuie să ne ajutam reciproc ca si oamenii care sunt pierduti în deşert şi au nevoie de ajutor reciproc pentru a ieşi din el. Corectarea reciprocă şi ajutorul reciproc este ceea ce ne va aduce la minunatul scop.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: