Proiect de lege privind anularea tranzacțiilor comerciale

Comentariu: A fost propus un proiect de lege privind anularea tranzacțiilor comerciale impuse sectorului mai slab al populației, prin telefon sau în timpul vizitei  vzită unui reprezentant al diferitelor companii, prin care pensionării, emigranții sau persoanele cu dizabilități sunt împinse să achiztioneze produse de care nu au nevoie.

În trecut era posbilă anularea tranzacțiilor în maxim două săptămâni de la achiziționare, acum este propusă extinderea acestei perioade la o patru luni de zile.

Răspuns: Corect. Este esențial. În plus, să se organizeze un ajutor legal pentru acești oameni pentru a fi protejați de diferitele oferte și vizite pe care le-ar putea primi. Aceste practici sunt frecvente. La urmă urmei este vorba de foarte mulți bani în aceste practici.

Merită adăugată această perioadă, dat fiind faptul că în prezent se face tranziția la comunicarea prin internet din moment ce lumea se conectează prin el și preferă să nu  mai viziteze magazinele.

Comentariu: Întreagă problemă este legată de lipsa de încredere…

Răspuns: Întreagă problemă este de fapt natură egoistă a omului care vrea să îi păcălească pe alții, să se îmbogățească pe spatele altora, fiind singura cale de a câștiga o groază de bani.

Întrebare: De ce ne face asta să ne simțim mai bine?

Răspuns:  Omul nu primește doar satisfacții corporale din asta ci primește și satisfacții morale. Se simte mai puternic, mai de succes, mai deștept decât alții și se crede special.

Mai mult chiar, este puternic convins că a făcut un lucru bun pentru “sărmanul om”, vânzându-i ceva mai ieftin. Chiar se justifica în sinea lui.

Nu putem face  nimic; trăim în această lume. Dacă analizăm asta din punctul de vedere al existenței egoiste, vorbim atunci în mod constant de “înșelătorii” pe care  ni le aplicăm unii altora și o luptă continuă la toate nivelele: în guvern, organizații și în raporturile dintre ele.

Totul este îndreptat să păcălească populația, să se profite de pe urmă ei. În primul rând, mă gândesc cum să profit din relația cu alții, cum să fac ca celălalt să piardă, dar să piardă în așa fel încât data viitoare să vina tot la mine și să mai cumpere. Asta înseamnă că data viitoare îl păcălesc din nou. Și așa au stat lucrurile tot timpul.

Întrebare: Există un sfârșit pentru toate acestea?

Răspuns: Un sfârșit pentru aceste practici va fi atunci când populația trece printr-o educare generală. Trebuie să fie o misiune politică. Trebuie să susținem educarea societății, pentru națiune și pentru toate națiunile lumii. La urmă urmei, totul stă în educație.

Din emisiunea de pe Kab TV ”Știri cu Michael Laitman”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: